Sümeyra DENİZ

 

Tarihi kadın açık cezaevi  2018 bütçesi kapsamında programa dahil edildi. Duyuruyu Sivas Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin sosyal medya hesabından yaptı. Şahin paylaşımında “2018 bütçesinde 20 milyon lira,toplamda 100 milyon lira tutarında yatırım ile cezaevi programa giriyor.
Emeği geçen Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz'a, Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül'e, Önceki Adalet Bakanımız-Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ'a, Sivas Milletvekillerimiz Sayın Mehmet Habib Soluk'a, Sayın Hilmi Bilgin'e, Sayın Selim Dursun'a ve ilimiz yetkililerine teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Geçtiğimiz günlerde Tarihi kadın açık cezaevi  ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Şahin yapılacak olan cezaevi ile ilgili yer bakıldığı konusuna değinmişti. Şahin, “ Kadın açık cezaevi orada ki tarihi bina müzeye dönüştürülecek diğer yapılacak olan cezaevi için de birkaç yer var Gökçekler Gölü civarında yer bakıldı Taşlıdere’de bakıldı ve Seyfenin öbür tarafında bakıldı bu yerlerden birisine yani bize göre hepsi uygun zaten. Bunlardan birisine adalet bakanlığı açık cezaevi yapılacak açık kadın cezaevi oraya taşınacak orada ki tarihi bina müzeye dönüştürülecek” şeklinde konuştu.

 

Yeni bir cezaevine ihtiyaç olduğunu da ekleyen Şahin, “ Şimdi şöyle de bir şey var bizim kapalı E tipi cezaevi de 80’lerde yapıldı. Dolayısıyla o ceza evinin de 30 yıllık bir geçmişi var artık cezaevlerinde de sistemler değişti o sebeple yeni bir cezaevi ihtiyacımız da var. Yer bakarken bu da dikkate alınıyor o sebeple mümkün olduğu kadar geniş bir alan bakılıyor. Bir tarafta açık cezaevi varken diğer tarafta da kapalı cezaevi yapılsın diye alan bakılıyor. Bununla ilgili adalet bakanlığı birkaç defa geldi. Önümüzde ki yıl itibariyle ihale edilmesi bekleniyor” dedi.