Mehmet TIRPAN

Sivas’ın çeşitli bölgelerinde ve caddelerinde araç trafiği yüzünden yaşanan sıkıntılar ve şikayetler gün geçtikçe artmaya devam ederken Trafik ekiplerinin ikaz ve uyarıları sürücüleri yaptıkları hatalardan vaz geçirmiyor.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu civarında kaldırım üzerine park eden araçlar yayaların yolunu işgal ederken Gazi Osman Paşa İlkokulu civarında yaşanan düzensiz araç parkları vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekiplerinin uyarılarına ve cazai müeyyide uygulamalarına karşın araç sürücülerinin duyarsız davranışı yayaları çileden çıkarırken yol ortasına inmek zorunda kalan vatandaşlar da tehlike ile karşı karşıya kalıyorlar. Diğer yandan Gazi Osman Paşa İlkokulu civarında yapılan düzensiz parkların hem trafiğin tıkanmasına neden olduğu hem de vatandaşların hastası olması durumunda ambulansların girecek yerinin bulunmadığı konusunda şikayetler çoğalmaya başladı.

Hemen hemen şehrin bir çok bölgesinde yaşanan bu sıkıntıların aşılması için Trafik ekipleri mücadele verirken sıkıntıların asıl çözüm kaynağı ise araç sürücülerinin duyarlı ve bilinçli hareket etmelerinde görülüyor.