SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneği İkinci Başkanı Mustafa İrfanoğlu, 2020 yılının başında altının rekor seviyeye ulaştığını söyleyerek çeyrek altının 520 liradan satışının yapıldığını söyleyerek altının uzun vadede yatırımcısının her zaman yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Altındaki yükselişin devam edeceğini tahmin ettiklerini aktaran İrfanoğlu, “Geçtiğimiz haftalarda İranlı komutan Kasım Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesiyle piyasalarda değişikliler yaşandı ve çeyrek altın 500 liraya ulaşmıştı. Şuanda da altın giderek yükselmeye devam ediyor. Piyasalarda sürekli bir hareketlilik var ister istemez altında bundan nasibini alıyor. Şuan da çeyrek altının satış fiyatı yeni tarihli 520 TL oldu. Ufak tefek oynamalar olsa da altında düşüş yaşanmasını açıkça çok beklemiyoruz”dedi.

İrfanoğlu; “ Önümüz yaz ve düğün sezonu açılacak bu da altın alacaklar için daha da içinden çıkılması zor bir duruma dönüşebilir. Ancak şuan ki fiyatlardan altın alanların yaz dönemine kadar daha karlı olacaklarını düşünüyoruz. Uzun vadede de altın yine en iyi yatırım aracı ve yatırımcısına her zaman kazandırır”diyerek sözlerini sonlandırdı.