MELTEM DUMAN

Güvenli liman olarak bilinen altın yatırımcıları şu aralar kararsızlık yaşıyor.

Altın işletmecisi Sıddık Karaoğlan, altının hem hediye hem de yatırım aracı olarak sıkla kullanılması nedeniyle ilgi odağı olduğunu, ancak son piyasalardaki dalgalanmalarla alıcısı ile buluşmakta zorlandığını söyledi.

Elinde altını bulunmayan yatırımcıların beklemesinde fayda olduğunu belirten  işletmeci Sıddık Karaoğlan, “Elinde altın bulunmayan yatırımcılarımız beklesinler. Elinde altın bulunanların ise kar satışı yapmamalarını tavsiye ederiz. Çünkü piyasalardaki dalgalanmalar gerek alıcıları gerekse satıcıları belirsizliğe sürükledi. Altında toparlanmanın biraz uzun sürede sağlanacağı kaantindeyim. Çünkü altın  son zamanlarda  rekor üstüne rekor kırdı. Hal böyle olunca da bir kısım vatandaş yastık altı yatırımını bozdurup kazanırken, bir kısmı daha çok yükselmesini bekleyerek hüsrana uğradı.  Piyasa hakkında net bir şeyler söylememiz doğru değil.  Neden diye soracak olursanız bir öngörümüz şuan itibariyle yok. Ben altın yatırımı yapacakların beklemelerini tavsiye ederim. Bütçelerinin sağlığı için bir süre daha piyasayı izleyici olsunlar” dedi.

İşletmeci Sıddık Karaoğlan, ani altın fiyatlarının neden arttığına dair bilgiler vererek, “Risk algısı biraz daha arttığı için psikolojik direnç seviyeleri kırılmış oldu. Buda altın fiyatlarında artışları tetikliyor. Hal böyle olunca da iniş çıkışlar kaçınılmaz şekilde yaşanıyor. Altındaki bu yükselişleri tahmin etmek, öngörmek zorlaştı. Her geçen gün beklentiler iyice kötüleşti dolayısıyla da altın yükselişini ne kadar sürdürecek sorusunun cevabı artık sektörde de yok" ifadelerini kullandı.