Saadet Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Melih Seçilmiş, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçiminde göreve gelmesi halinde cepsiz ceketini makamdaki mankenin üzerine asarak, hizmete başlayacağını kaydetti. Seçilmiş, 2 dönem Sivas Belediye Başkanlığı yapan Merhum Belediye Başkanı Babası Osman Seçilmiş döneminde kurulan ve şuanda yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edildiği Özbelsan’ı farklı kollarda daha da geliştirerek belediyeye ek gelir, işsizlere iş sağlamak istediğini de dile getirerek bir çok konuda yapmak istediklerini açıkladı.

MEHMET TIRPAN

Saadet Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Melih Seçilmiş, 31 Mart Mahalli İdareler seçimine sayılı günler kala seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Esnaflarla, sanayicilerle, sivil toplum kuruluşu başkan ve üyeleri ile, çarşı pazarda halkla bir araya gelen Başkan Adayı Melih Seçilmiş, gazetemizi ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanımız Nuri Geneş ile görüş alışverişinde bulundu. 2 dönem Sivas Belediye Başkanlığı yapan Merhum babası Osman Seçilmiş’in sisyasi çalışmalarında herşeye şahit olduğunu belirten Melih Seçilmiş, “Bu bizim için bir nevi bir eğitim oldu. Osman seçimiş buna nasıl yaklaşıyor, bu nasıl çözülüyor, bu bize bir persfektif kazandırdı. Siyasi bilgi ve birikimimle Sivas’a, Sivaslılara hizmet etmek için aday oldum” dedi.

 

MİLLİ GÖRÜŞ SİVAS’TA 1989 YILINDA İKTİDARA GELDİ

Saadet Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Melih Seçilmiş, Milli Görüşün 1989 yılında Sivas Belediye Başkanlığı’nı Temel Karamollaoğlu ile kazandığını ve ardından 2 dönem daha yani 2004 yılına kadar Osman Seçilmiş ile devam ettiğini belirterek, “2004-2019 yılına kadarda 2 siyasi partinin başkanları şehirde çalışma yaptı. Tabiki bu zaman zarfında hiçbir şey yapılmamış diyemeyiz, gözümüze dizimize durur. Kendilerine teşekkür ediyoruz. İktidar gücü olmamasına rağmen milli görüş döneminde kalkınmaya yönelik oldukça iyi hamleler yapıldı. Organize Sanayi, Huzur Evleri, Asfalt Plentleri ve Özbelsan bu dönemde kuruldu. Milli görüş 15 yılda 58 mahallenin imar uygulamasını tamamladı. Bu ivmeye 2004 yılından sonra iktidarın gücü katılarak hizmet ivmesinin artması gerekirken tam tersine hizmet ivmesinin yavaşladığı kanatindeyiz. İktidarın gücü ile çok daha fazlası olabilirdi”dedi.

“ÖZBELSAN VE SİDAŞ BELEDİYEYE YÜK DEĞİL KATKI SAĞLAMALI”

Özbelsan A.Ş’de 2004 yılına kadar 700 çalışan olduğunu belirten Seçilmiş, “Önceden Özbelsan bütün işini kendi personelleri ile yapıyordu. Bugün SİDAŞ artı ÖZBELSAN toplamda 2 bin kişiyi istihdam ediyor.Ancak bir çok işi yüklenici firmalara yaptırıyorlar.  Bu şirketler Belediyenin sırtına yük olmaktan ziyade Belediyeye ek finansman kaynaklar sağlayarak şehre nasıl hizmet edebilir bunu düşünmemiz lazım. Özbelsan’ın hazır betonun haricinde ürettiği ürünlerin çeşitliliği artırılabilir. Özbelsan’ın daha büyümesi ve gelişmesini istiyoruz. İşçi sendikaları da kendine has sıkıntılarını da dile getiriyor buda ayrı bir konu tabi. Özbelsan’ın alanlarını farklı yollarla geliştirip istihdama katkı sağlayabiliriz. Otopark firmasını Özbelsan aracılığı ile yürütebiliriz. İşin ciddiyeti artar. Belediye kuruluşları kurarak istihdama büyük katkıda bulunabiliriz. Yenilenebilir Enerji kaynakları oldukça önemli. Özbelsan veya farklı ad altında Belediye’ye bağlı şirketler kurularak enerji işine de girebilir. Bu işi yapanlar ÇEDAŞ’a oldukça fazla fatura kesmekteler” dedi.

 

 

SU SIKINTISI HAT SAFHADA

Saadet Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Melih Seçilmiş, 4 Eylül Barajında su sıkıntının hat safhada oldugunu belirterek, “Barajın dolması yaklaşık 4 yıl alacak. Şehrin su ihtiyacını kapatılan su kuyularından sağlanması zorunlu hale geldi. 2004 yılına geri dönmüş olduk. Önümüz yaz mevsimi olmasına rağmen barajımızda su yok. Belediye Başkanı kim olursa oldun bu konuda oldukça sıkıntı yaşanacak. İnsanlar işsizlikten oldukça dertli. İnsanlar iş aş istiyor. Esnafların oldukça azı iş yapabiliyor. Sanayiciler kan ağlıyor. İnsanların refah seviyesinin artırılması ve sanayi sektörünün canlanmasına ihtiyaç var. İnsanların dinlenmeye ihtiyacı var. Bir zamanlar at arabacılar vardı insanlar işe alındı sorun ortadan kaldırıldı. Önce insanların magduriyet yaşamaması için tedbirler alındı sonra sıkıntılar ortadan kaldırıldı.”

ESKİ SANAYİ 15 YILDA 2 BAŞKAN İHTİYARLATTI

Kentsel dönüşüm noktasında oldukça fazla sıkınıtı yaşandığını dile getiren Seçilmiş, “Eski sanayi 15 yılda 2 başkan ihtiyarlattı. Eski sanayi halen atıl durumda. Amacına uygun olmayan şekilde kullanılıyor. Eğer zamanında vatandaşlarla uzlaşmaya gidilse idi herkes kazanacaktı. O bölgede dükkanı yıkılmayan bir kişi dükkanını 15 yıl kiraya verse idi 1 dükkan daha kazanacaktı. Ortada bir mağduriyet var. Demekki bizim burada kentsel dönüşümü zorlamamızın bi anlamı yok. Yüksek katlı binaların yapılması da uygun değil o bölge bu yoğunluğu kaldırmaz. Şehrin yöneticileri olaylara geniş bakmak zorundalar. İleriye dönük çalışmaların yapılması oldukça önemli.”

SİVAS BÜYÜKŞEHİR OLMAYA HAZIR MI?

Sivas’ın büyükşehir olması ile ilgili talebi olduğunun hatırlatan Başkan Adayı Melih Seçilmiş, “Sivas’ın büyükşehir olmasını istiyoruzda, Sivas büyükşehir olmaya ne kadar hazır? Sivas büyükşehir olursa merkez ilçe ve alt ilçeler olması gerekli. Kümbet Belediyesi olsa buna kümbet hazır mı? Kümbetin imar revizyon planı 15 yılda 31 defa imar revizyondan geçti. Revizyon planında kaç mahallede meydan,  bulvar var? 5 yıllık günümüzün güncel sıkıntılarına yönelik çözümler üretildi. Biz diyoruzki mahallelere meydanlar ekleyelim. Kalıcı bir revizyon planı yapacağız. Kolay kolay askıya çıksada değiştirilmeyecek” dedi.

GELİŞİM VE BEKLENTİLER ARTIK DEĞİŞTİ

Küçük dokunuşlarla insanların mutlu olabildiğini dile getiren Seçilmiş, “Gelişim ve beklentiler artık değişti. Allah nasip ederse başkan seçilmem halinde cepsiz ceketimi makamdaki mankenin üzerine asacağım. Partimde bende cepsiz cekete oldukça fazla bir anlam yükledik. Sivas’ta cepsiz ceketi doğuracak bir durum var diye söylemiyorum ama yapmak istediğimiz bu. Su problemine hızla çözüm bulmamız gerekiyor. Şehrin yakınlarındaki kuyuların kapasitelerini akıtacağız. Tavra Deresinin bu ihtiyacı karşılaması için çalışacağız.”

“BÜTÇE İDARESİNİ İYİ YAPARSANIZ HİZMETTE YAPARSINIZ”

 

İktidarın desteği olmazsa şehir gelişmez gibi dedikoduların ortada dolaştığını kaydeden Başkan Adayı seçilmiş, “Örneğin Eskişehir iktidarın desteği olmamasına rağmen oldukça güzel gelişebiliyor. Temel Karamollaoğlu ve Osman Seçilmiş 15 yıllık dönemlerinde sadece 11 ay iktidar nimetinden yararlanmıştır. Bunların hepsi inanç ve çalışma ile olur. Belediye bütçesinin idareli kullanılması halinde ortada bir sıkıntı kalmaz. Bakanlar çıkıp destek olmazsa olmaz diyorlar. Olmazsa olmasın Allah bize bu görevi nasip ederse bakın bakalım oluyor mu olmuyor mu. Organize Sanayi Bölgesi iktidardan destek alınmadan Osman Seçilmiş döneminde yapıldı. Bugün orada binlerce kişi çalışıyor. Demirağ Organize Sanayi Bölgesi kuracağız dediler biz halen yerimizde patinaj çekiyoruz. Teşvikle alakalı hiçbir gelişme yok. Alt yapı dediler ortada bişey yok. Peki iktidarımız vardı ne oldu? Demirçelik kapanma noktasına geldi. Dikimevi gitti. Bölge Müdürlüklerinin bazıları kapatıldı. Devlet Malzeme Ofisi gitti. İşsizlik aldı başını gitti ve yükselmeye de devam ediyor. İktidar işsizliğe Sivas’ta ne kadar çare buldu bunları oturup düşünmek lazım.”

“AYAKLARIM YERE BASIYOR”

Saadet Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Melih Seçilmiş, Bütün adaylarının belediye başkanlığı görevini yapabileceğini ancak bu seçimde bir sürpriz beklediklerini kaydetti. 31 Mart seçimini 1989 yılında ki seçime benzettiklerini dile getiren Seçilmiş, “O zamanda iktidar rüzgarı sert esiyordu. O gün iktidarın 5 milletvekili ve bir bakanı vardı. Belediye yine iktidardaydı. Ama bir sürpriz olmuş ve Temel Karamollaoğlu belediye başkanı seçilmişti. Benim ayaklarım yere basıyor, ben özel sektörden geliyorum yıllardır teşkilatın içerisindeyiz. Bilği birikimimiz, konulara bakış açımızla başka bir persfektiften bakıyoruz. Bütün adaylarımız bu işi yapmaya layıktır bunu tereddütsüz söylüyorum. Ama biz bu seçimde bir sürpriz olacağı kanatindeyiz. Bunun ilk izlenimide yaptığımız mitingdir, Saadet partililer meydanı doldurmuştur. Seçimlerin sonuçları hep son 10-15 gün içerisinde gelen rüzgarla belirlenmiştir. Sonuç ne çıkarsa çıksın şehrimize ve insanlarımıza hayırlı olsun biz buna saygı duyacağız” diye konuştu.