Mehmet TIRPAN

Sivas Valisi Davut Gül, Sivas’ta cenazelerin başka illere nakli sırasında sorunlar yaşandığını tespit ettiklerini bu durumun Sivas’a yakışmadığını söyledi.

İlgili kurum müdürlerine yaşanan mağduriyetin giderilmesi noktasında talimat veren Gül; “Sivas’ta zaman zaman kaza oluyor ya da insanlar vefat ediyor. Cenaze eğer Sivas dışına götürülecekse bir mağduriyet ortaya çıkıyor. Belediye, İl Sağlık Müdürlüğü’nün işi diyor, Sağlık belediyenin diyor ve belediye dönüyor AFAD’ın işi diyor” dedi.

Cenaze nakillerinin bundan sonraki süreçte 7/24 saat boyunca yapılması ilişkin uyarılarda bulunan Gül; “İnsanların en zor durumda olduğu an yakınını kaybettiği andır. Gecenin bir yarısında insanlar cenazeyi götürebilmek için tanıdık birini arıyım derdine düşmeden bizim bu işi bir sisteme oturtmamız lazım. Cenaze sahipleri cenazelerini istedikleri zaman istedikleri yere götürebilmeli. Burada mesai gözetilmemeli. Kazaların ardından meydan gelen ölümlü kazalarda insanların cenazelerini kendilerinin götürmemesi lazım. Bu durum Sivas’a yakışmaz. Bununla ilgili bir çalışma yapalım. Bu iş kimin görevi ise yazıya dökelim. Örneğin Gürün’de adam vefat etti. Belediye’nin görevlisi izinli ancak cenazenin bir şekilde nakil edilmesi lazım. Görevli memur izinde veya mesai saati dışında olduğunda cenaze nakil edilemiyor. İnsanlar gece 2 veya 3 de olsa cenazelerini götürmek isteyebilirler bu çok doğal. Cenazeler mesai içi veya mesai dışında da olsa cenaze sahiplerinin istediği yere götürülecek. Herhangi bir vefat olayı olduğunda otomatikman yürüyen bir sistem kuracağız” ifadelerini kulandı.