HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yılmaz Coşkun 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz Türkiye için bir uyarıdır diyerek sözlerine başlayan Coşkun; “Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün felsefesinden ve izinden ayrılmadığımız, cemmatlere ve tarikatlara fırsat vermediğimiz sürece bu ülkede 15 Temmuz gibi hain darbe girişimlerinin yaşanması mümkün değildir. 15 Temmuz’da Türk Milleti bu ülkenin geleceğine kast edenlere karşı nasıl bir birlik beraberlik sergileyeceğini de göstermiş oldu.” açıklamasını yaptı.

Hain darbe girşiminin bizim çocuklar denilerek devlet kadrolarına yerleştirilmiş bir cemaat tarafından yapıldığını vurgulayan Coşkun; “Üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen yıllarca bu cemaat ile kol kola yürüyen siyasilerin üzerine gidilmemiş sadece alt kadrolar ile mücadele edilerek siyasi ayağı gizlenmeye çalışılmaktadır. Kral çıplaktır. Bizler bu yapının nasıl büyüdüğünü ve nasıl desteklendiğini gayet iyi biliyoruz. Demokrasimizi güçlendirmek adalet sistemimizi tarafsız bir hale getirmek hepimizin görevidir. Bir arada yaşamamızın bir ve beraber olabilmemizin en önemli unsuru laik cumhuriyetimizdir.” ifadelerini kullandı.

Bedel ödedikçe daha çok seviyor ve daha çok anlıyoruz diyen Coşkun; “Eserini emanet ettiğin bizle, ne Fethullahçı çeteye ne de biçim değiştirmiş türevlerine asla geçit vermeyeceğiz. Biz bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz 2016’da demokrasiye ve millete kasteden hain terör örgütünü lanetliyoruz. Demokrasi uğruna can veren 251 şehidimizi asla unutmayacağımız gibi, FETÖ’nün, bu devletin kılcal damarlarına kadar girmesine göz yumanlarıda unutmayacağız. Tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, gazilerimize sağlıklı günler diliyor, yüce Türk Milleti’nin Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü’nü Kutluyoruz.” diyerek konuşmasını sonladırdı.