MELTEM DUMAN

Döviz kurlarının yükselmesi gerekse temel gıdaların fiyatlarında yapılan fahiş fiyatlar vatandaşları isyan ettirdi.

Un, şeker ve yağın neredeyse yüzde 50 zamlandığını dile getiren maden işçisi Haşim Akkuş, Türk lirasının gün geçtikçe değer kaybettiğini ve vatandaşların her geçen gün hayat pahalılığından kaynaklı maaşlarının eridiğini söyledi.

Her geçen gün vatandaş olarak geçinmekte zorlandığını belirten maden işçisi Haşim Akkuş, “Her gün zam zam zam. Sadece temel ihtiyaçlara değil her şeye kat kat zam gelmesi cebimizdeki maaşları eritti. Durum çok kötü. Dolar, altın, Euro akaryakıt fiyatları arttı. Bu nedenle insanlar geçinmekte zorlanır halde. Hele ki tek maaş ile geçinmek mucize. Emekli maaşım çok şükür ki var. Aksi halde nasıl idare ederdim bilmiyorum” dedi.

Eskiden yastık altı yatırım yapabilir düzeyde iken günümüzde herşeyden kısar hale geldiğini savunan Akkuş, şimdiler ise bırakın yatırımı yeme ve içmelerinden kısar hale geldiklerini ifade etti.

Bunca pahalılık haricinde krizi fırsata çeviren işletmeleri de eleştiren Akkuş, devletin fırsatçılara ve stokçulara karşı savaş açması gerektiğini sözlerine ekledi.