Mehmet TIRPAN

Çevre Mühendisliği Bölümü ve Çevre Kulübü’nün katkılarıyla Cumhuriyet Üniversitesi’nde 2. Kariyer Günleri etkinliği düzenledi.

Mühendislik Fakültesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, ilimiz kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, “Kariyer günlerinin ikincisini yapıyoruz ama daha öncesinde de biz, kariyer günlerini yaptık. Bunu bir gelenek hâline getirelim diye düşündük. Kariyer günlerinde asıl amaç tabii ki öğrencilerimiz ve mezunlarımız bizim için ön plandalar” dedi.

Gençlerin geleceğimiz olduğuna vurgu yapan Cebeci: “Üniversitemizin şu andaki ve bundan sonraki bütün süreçlerinde yer alacak gençler geleceğimizin yöneticileri olacaklar. Bu gençlerin piyasaya çıktıkları zaman iş sahibi olmaları ve kariyerlerinde özel sektör ve kamu sektöründe ilerlemiş kişilerin yaşadıkları tecrübelerini bugün aktarmaları bizim için ve öğrencilerimiz için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Dışarıdan gelen misafirlerimiz var ve bu arkadaşlar buradan mezun oldular” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Çevre Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci Başkanlığında Çevre Mühendisliği mezunlarımızın konuşmacı olarak katıldığı “Çevre Mühendisliği 2. Kariyer Günleri” adlı panele geçildi.

Panele katılanlar mesleki tecrübeleri hakkında öğrencileri soru cevap şeklinde bilgilendirdiler.

İki oturum olarak düzenlenen panel sonunda Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı, emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi.