SÜMEYRA DENİZ

İYİ Parti Sivas Merkez İl 1. Olağan Kongresi Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Kongreye, Celal Dağgez, Âşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer ve partililer katıldı.  Kongreye divan Başkanlığı yapan Celal Dağgez yaptığı konuşmada Sivas’a için verilen ve yapılmayan vaatleri hatırlattı.

“SİVASLILARIN AKLIYLA ALAY ETTİLER”

Dağgez, “ Çoğunuzla 1 Kasım seçimleri döneminde Sivas’ın kazalarında il merkezinde siyaset yaptık. O Gün Sivas’ın gündeminde Sivas’tan satılanlar vardı, taşınanlar vardı onları söyledik. Neydi? Demir Çelik madenleri, kangal termik santral, milli savunma bakanı o gün Sivas’ta olmasına rağmen Sivas’tan taşınan askeri hastane, dikim evi, devlet malzeme ofisini konuşuyorduk. Onları geri getirin dedik onlar kapatılmadı şu an da mevcutta faaliyetlerine devam ediyorlar ama onları getirmedikleri gibi yine geldiler Sivaslılara ne dediler?  Lojistik köy kuracağız dediler kurdular mı? Nerede? Ben görmedim.  2. Sanayi sitesini kuracaklardı kurdular mı? Kurmadılar. Biz o zaman Sivaslıların aklıyla alay ediyorlar dedik inanmadılar bize” dedi

2. Üniversiteyi de hatırlatan Dağgez, “ Sivas’tan 1 sene sonra plan bütçe komisyonuna Üniversite açılsın diye müracaat eden Bandırma,  Alanya ve İskenderun’da devlet üniversitesi kuruldu ve o üniversiteler açıldı.  Bizimle ilgili bir faaliyet var mı? Yok” şeklinde konuştu.

Yeniden Başkan olan Taha Çaykuş ise, “ Her zaman yüksek sesle ifade ettiğimiz gibi biz İYİ Parti olarak kahraman Türk Askerimizin ve Türk Polisimizin her zaman yanındayız, onlar için duacıyız Allah yar ve yardımcıları olsun. Çok kısa bir süre içerisinde Türkiye’nin her bölgesinde teşkilatlarımızı oluşturduk. Genel Başkanımız, Genel Başkan Yardımcılarımız doğu, batı kuzey güney demeden ülkemizin her bir yanına gitti Allah hepsinden razı olsun. Şimdi adamın biri çıkmış milli, yerli cumhur ittifakı kurduk diyor.  Bunların yaptığı ittifak sadece baraj ittifakı koltuk ittifakı.” dedi.