Mehmet TIRPAN

Sivas Emlak Müşavirleri Derneği’nin 5. olağan genel kurulu yapıldı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda yapılan gelen kurulda mevcut Başkan Kerim Çayır ve yönetim kurulu üyeleri güven tazeledi. Genel Kurul öncesinde yaptıkları çalışmalar hakkına üyelere bilgi veren Sivas Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Kerim Çayır, üç yıllık faaliyetlerini anlattı.

Dernek olarak yapılan çalışmalarla birçok konuda örnek olduklarını vurgulaya Çayır, “Üç yıl içerisinde her zaman üyelerimizin haklarını korumak için gayret gösterdik. Tapu dairesine alıcı ile satıcıyı götürmeden hizmeti tekrar aktif hale getirmek için protokol imzaladık. Emlak sektörümüzün sorunlarını yazılı ve görsel basında sürekli gündeme getirdik” dedi.

Aynı zamanda Derneğe yeni bir yer kazandırarak tüm faaliyetlerini dernek binalarında gerçekleştirdiklerini vurgulayan Çayır; “Dernek üyelerimizle sürekli birlikte olmaya gayret gösterdik. Farkı esnaf gruplarının camlarında asıl ıolan ilanları sürekli gündeme getirerek ilgili yerlere rapor ettik. Meslekte seyyar olarak emlakçılık yapan ayakçılar için mücadelemizi yaptık. Emlakçı Web tabu uygulamasında Sivas plot bölge seçildik. Bölgemizde en iyi çalışan emlak meslek derneği olarak seçildik.  Üyelerimizin her türlü sorunlarıyla yakında ilgilenmeye gayret gösteriyoruz. Bizlere vermiş olduğunuz desteğe teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Denetim Kurulu faaliyetlerinin okunmasının ardından derneğin ismi üyelerin oylarıyla Sivas Emlak Danışmanları ve Müşavirleri Derneği oldu.