MELTEM DUMAN

Hayat pahalılığının her geçen gün arttığı bugünlerde vatandaşlar evine erzak almaya zorlanıyor. Esnaf ile vatandaşın karşı karşıya geldiği fiyat artışlarının yükselmesi vatandaşları  ekonomik buhrana sürüklüyor. Son zamanlarda gıda sektöründe yapılan zamlar vatandaşların alım gücünü neredeyse bitirdi.

Sürekli artan fiyatlardan şikayetçi olan vatandaşlar artık zam furyasının bitmesini istiyor. Aldıkları maaşla geçinemediklerini ifade eden bazı vatandaşlar hükümete seslendi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Ömer Boztepe, “Çarşıya pazara çıkıyoruz açıklanan enflasyon rakamları ile piyasanın hiçbir alakası yok. Her şey ateş pahası hiçbir şeyin yanına yanaşamıyoruz. Maaşlarımıza yapılan zamlarda oldukça az olması sebebi ile zamlar belimizi büktü” dedi

Geçinmekte zorlanır hale geldiklerinin altını çizen Boztepe, “Pandemiden sonra gıda da iki kat artış oldu. Asgari ücretlilerin, emeklilerin geçinmeye zorlandığı zamanları yaşıyoruz. Devletimizden bize zam yapmasını talep ediyoruz. Kışın gelmesi bizi şimdiden bunalıma sürüklüyor. Doğalgaza  ve elektriğe ciddi zamlar yapıldı halen de zam yapılacağı söyleniyor. Vatandaş olarak mağduruz. Toptancılardan yüksek fiyata aldıkları ürünleri vatandaşların sırtına yükleyen esnaflar, erzak almamızı zorlaştırdı. 4 kişilik bir aile bakkaliyesini karşıladığında zaruri olanlara yöneldik. Kilosu pahalı olduğu için sebze- meyve tüketimini azalttık. Hal böyle olunca her şeyden mahrum kalıyoruz. Canımızın istediğini alma lüksümüz maalesef yok oldu. Umarım maaşlarımıza zam yapılır” ifadelerini kullandı.

Son olarak 58 yaşındaki Boztepe, zamların biraz daha esnetilmesi ve alım gücünün artması için devletin ekonomik destek vermesini talep ettiğini ifade ederek sözlerini sonlandırdı.