ADNAN HASAN FİŞENK

Kadınların en değerli aksesuarları olan çantalarda tercih deri görünümlü çantalar yönünde oluyor. Son zamanlarda çanta satışlarında düşüş yaşansa da satıcılar hareketliliğin başlaması ile birlikte satışların artacağı yönünde.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve uzun yıllardır çanta satışı yapan Mustafa İçerli, kadınların en gözde eşyası olan çanta çeşitleri hakkında bilgiler verdi.

Kadınların özellikle tercihleri arasında ilk sırada yer alan deri çantaların yerini imitasyon çantaların yer aldığını aktaran İçerli, “Deri çantaların pahalı olması sebebi ile kadınlar imitasyon çantaları tercih ediyor İmitasyon çantalar daha ucuz ve daha fazla talep görüyor. Hal böyle olunca firmalarda bu deri çantalar yerine ona benzeyen ürünleri vitrinlerine koymaya başladı” dedi.

34 yıldır çantacılık işi ile uğraştığını aktaran İçerli, “Bayanlar genellikle imitasyon çantaları ve Finleks çantaları tercih ediyor. Bizlerde bu ürünleri tezgahlarımızda beğeniye sunuyoruz. Sebebi ise bu çantaların fiyatının uygun olması. Zaten bizim mağazamızda çanta fiyatları herkesin bütçesine uygundur. Bizde yurt dışından gelen hiç bir çantamız yoktur. Bizim çantalarımız hep yerlidir. Türk imalathanelerinden alıyoruz. Bundan dolayı da müşterilerimiz yoğun talep gösteriyor. Herkes kolaylıkla alıyor. Bayanların en çok tercih ettiği renkler ise Krem, beyaz ve siyah oluyor. Bu üç renk yıllar geçse de ilgi görüyor. Bu yıl en çok satılan çantalar çapraz, Bel ve sırt çantaları oldu. Her meslekte olduğu gibi bizim işimizde yazın en çok iş yaptığımız dönemdir. Kışın maalesef işlerimiz çok düşüktür. Ama yine de şükürler olsun. 34 yıldır bu meslekten ekmek yiyoruz. Eski esnaf olduğumuz için bizi bilen geliyor. Yerimiz belli. Buda bizim bugüne kadar ayakta kalmamıza neden olmuştur. Müşteri kazanmak ve onu kaybetmemek için büyük çaba harcıyoruz. Mesleğimiz severek yapıyorum. Her bütçeye uygun çantalar bulundurarak bayanlara yardımcı oluyorum” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.