YÜKSEL MENEKŞE

Sivas Bedensel, Zihinsel Engelli ve Engelli Aileleri Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu, Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatına destek olmak amacı ile tekerlekli sandalye bağışında bulundu. İlk etapta 5 sandalyeyi Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal’a teslim eden dernek Başkanı Halil Geçgin, ‘’Biz de Afrin’deki harekâta destek olmak için biz de varız demek istiyoruz. Oradaki gazilerimize bir nebze olsun yardımcı olabilmek için tekerlekli sandalye kampanyası başlattık. Şuan ilk 5 tekerlekli sandalyeyi oraya ulaştırmak için teslim ediyoruz’’ dedi.

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal yardımın anlamından söz ederek, ‘’Gerek askerimizin, gerek sivil vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarının devletimiz tarafından karşılandığını biliyoruz. Maddi manevi tüm ihtiyaçlarının karşılanması için her şey yapılıyor. Tabi biz millet olarak bir şeyler yapma arzusu içerisindeyiz. Millet olarak katkımız olması arzumuz var. Bunu görüyoruz ve yaşıyoruz. Bu anlamda sayın başkanımızın ve yönetimi bu desteği sağladılar. Biz de Hatay valiliği ile irtibata geçerek bu sandalyelerin ihtiyaç sahibi olan sivil vatandaşlara veya hastanelerde kullanılmak üzere teslim etmek istediğimizi ilettik. Sayın başkanımıza teşekkür ediyoruz.

Bizler millet olarak dik duruşumuzu, bu birlik ve beraberliğimizi bozmadığımız sürece Rabbim bize bu gücü hep verecektir. Bu ülkeyi bölmek isteyen hainlere karşı Türk Milletinin uyanık, birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu görüyoruz ve göreceğiz. Gerek bireysel, gerek STK, gerek millet olarak dayanışma içerisinde olduğumuzu iç ve dış mihraklar çık iyi gördüler. Afrin harekâtında bir Çanakkale ruhunu yaşıyoruz’’ dedi.