SEYİT ÖMER YILDIZ

Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi basın açıklaması yaptı.

Dernek adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Kurt; “ Türk ulusunun inan., azim, cesaret,sadakat ve vatan sevgisinin ölümsüz bir destanıdır Çanakkale. Kendisinden çok daha kuvvetli güçler karşısında göğsünü çekinmeden siper etmesidir. Dünyada hiçbir insanın tek başına kaldıramayacağı 275 kg top mermisini kaldırarak düşman gemisini batıran Seyit onbaşıların vatanı uğruna tarihte görülmemiş başarısıdır” dedi.

Çanakkale Zaferi, Çanakkale savaşlarının Dünya ve insanlık tarihi açısından sosyal ekonomik ve siyasi alanlar başta olmak üzere çok önemli sonuçları olmuştur diyen Kurt; “ Türk ulusunun tarihini süsleyen sayısız zaferlerine Çanakkale’de tüm Dünya’nın gözleri önünde bir tanesini daha ekleyerek elde ettiği bu büyük zafer onun eski güç ve kudretini halen korumakta olduğunu, yok oldu zannedilen bir imparatorluk her ne kadar can çekişssede kahraman bir ulusun hala yaşamakta olduğunu gözler önüne sermiştir” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi olarak Çanakkale Zaferi’nin 106. Yılını kutluyoruz diyen Hülya Kurt; “ Çanakkale savaşındaki başarısı ile tarihe adını altın harflerle yazdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere koca Seyitleri, Yahya çavuşları, Sivas Lisesi ve savaşa katılan tüm lise öğrencilerini, Tıbbiyelileri, Tüm gazi ve Şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.