MEHMET TIRPAN

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle Mil-Diyanet Sen Sivas Şube Başkanı İsa Kukuş, açıklamalarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığının 1986 yılından itibaren Ekim ayının ilk haftasını “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutladığını aktaran Başkan Kukuş, “Kâbe’nin yeryüzündeki şubeleri, Allah’ın evleri olan camilerimiz, Müslümanlığımızın ve istiklalimizin simgesi olarak yükselen huzur, İlim, hikmet, birlik ve ibadet mekânlarımızdır. Camiler, bulundukları yörenin sosyal hizmetlerinde, devamlı ışıldayan ve çevresini aydınlatan birer kandil gibidirler” dedi

Camilerimiz kadar, bu camilerde görev yapan Din  görevlilerinin de önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Kukuş, “Toplumumuzda temel insani ve ahlaki değerlerin yaşamasına, toplumumuzun manen yükselmesine önemli katkılar sağlayan, camilerimizin inşa ve imarında rol alan, dünyevi bir karşılık beklemeden büyük fedakarlıklarda bulunan, samimi davranış ve güler yüzleriyle gönüllerini bütün insanlara açan, hoş sohbetleriyle büyük, küçük herkesin gönlünü kazanan ve görev mahallerinde büyük azim ve gayretle dini hizmetleri en güzel bir şekilde sunmaya gayret eden Din Görevlilerimiz, bu şerefli hizmetleriyle Peygamberimizin varisleri olmuşlardır. Bu vesileyle ifade etmek isterim ki, bugün ülkemizdeki camilerimizin her biri aynı zamanda bir ilim ve eğitim müessesesi, irşat ve irfan merkezi olarak görülmelidir. Din görevlisi hocalarımız ve aziz milletimizin her ferdi bu bilinçle mescit ve camilerimizi Kur’an Kurslarımızı sahih dinî bilginin muhkem kaleleri, üstün insanlık nizamının öğretildiği ahlak mektepleri olarak görmeli ve iyi bir şekilde değerlendirmelidir.             Ülkemizin en ücra köşesinde topluma rehberlik ve önderlik eden, yaşantısıyla örnek olan, mihrabın, minberin ve kürsünün hakkını veren bütün kardeşlerimin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyor, camilerimizin eksiklerinin, din görevlilerimizin sorunlarının giderilmesi konusunda olumlu ve güzel adımların atıldığı hayırlı çalışmaların yapıldığı bir hafta olarak değerlendirilmesini diliyorum. Ebediyete irtihal edenlere de Cenab-ı Hak’tan rahmet niyaz ediyorum. Rabbim, minarelerimizden yükselen Ezanı ve namazlarımızın aydınlığını ülkemizin ve insanlığın üzerinden eksik etmesin” ifadelerini kullandı.