SEYİT ÖMER YILDIZ

1514 yılında yapılan ve son olarak 2008 yılında Vakıflar Bölge Müdürlü tarafından restore edilen tarihi Kerim Çavuş Camii’sinin yıllar süren tuvalet sorunu şimdi tamamen kullanılmaz hale geldi.

Caminin karşısında bulunan alana yapılan lavobo ve tuvaletler çirkin görüntüsü ve neredeyse yıkılmaya yüz tutmuş hali ile yıllarca gündeme getirilmiş ancak yetkililer tarafından bir çözüme kavuşturulamamıştı. Camiye gelen cemaatin tiksindiği ve şehrin merkezinde ki tarihi bir camiye yakışmayan bu lavabolar dışardan gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerinde oldukça tepkisine rağmen bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadı, çalışma yapılmadığı gibi bu alanda giderek daha berbat bir hal aldı.

Son olarak ise cemaatin kullanmaya tiksindiği bu tuvalet ve lavobolar tamamen tıkanınca şuanda kapatılmış durumda, artık cemaatin kullanacağı bir çeşme dahi kalmadı. Ancak halen bu soruna neden hiç bir yetkili merci tarafından el atılmıyor sorusu akıllara gelirken bundan sonra ki süreçte de caminin ve lavabolarının akibeti ne olacak merak konusu olmaya devam ediyor.