MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Ankara- Sivas arası hizmet verecek olan Yüksek Hızlı Tren konusu ile ilgili Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde 16 Mart’ta Sivas yerelinde çalıştay düzenleyeceklerini söyledi.

Yaklaşık 1 yıldır hızlı trenle ilgili çalıştay düzenlemek istediklerini ancak salgın nedeniyle sürekli ertelemek zorunda kaldıklarını hatırlatan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, “İl ve ilçe yöneticilerimiz, kurum müdürleri ve hizmet sektörünün öncüleri ile bir araya geleceğiz. Hızlı treni yaşayan Eskişehir ve Konya illerinin oda başkanlarını da Sivas’a davet edeceğiz. Yine çalıştaya ekonomist ve yazarlarında katılması noktasında girişimlerde bulunduk” dedi.

Çalıştay hazırlıklarının yapılmaya başlandığını aktaran Başkan Eken, “ Ankara- Sivas arasında hizmet verecek olan hızlı tren gerçekten çok önemli. Hızlı tren seferleri başlamadan eksikliklerimiz tespit edip eksikliklerimizi gidermeliyiz. Hızlı trenle ilgili hizmet sektöründe yaşanması muhtemel olan sıkıntıları çalıştayda ele almayı planlıyoruz. Çalıştay fikir açısından oldukça zengin olacak. Konya ve Eskişehirdeki oda başkanlarımızı Sivas’a davet edip fikirlerini alacağız. Hızlı trenin hizmet verdiği bölgelerde olumlu veya olumsuz ne gibi değişiklikler olmuş bunların tespitini yapmak istiyoruz. Bir kaç ay içerisinde Sivas’a gelecek olan hızlı trenin şehrimize getireceği yeniliklere hazırlıklı olmak adına oteller, lokantalar, kafeler ve turizimle ilgili akla gelen her firmayı davet edip Hızlı trenle ilgili çalıştay yapacağız. Eksikliklerimizi tespit edeceğiz ve talepleri dinleyeceğiz. Hızlı trenle Sivas’a gelen misafirlerimizi iyi ağırlamamız lazım. Konaklama, hijyen, servis, konuşma gibi konulara dikkat edeceğiz. Markalaşacağız. Daha iyi hizmet vereceğiz ve misafirlerimizle iyi ilgileneceğiz. Önümüzde zaman vardı artık zaman doldu. Hızlı tren geliyor buna hepimizin hazır olması lazım. Hızlı trenin kıymetini iyi bilmemiz lazım” ifadelerini kullandı.