HABER MERKEZİ

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, işçi-işveren davalarında yaşanan sorunlara değindi.

Son dönemlerde üyelerden konu hakkında gelen şikayetlerin arttığına dikkat çeken Eken, “Çalışanımızın haklarını koruyacağız, hakkını yemeyeceğiz. Yiyenler de varsa müsaade etmeyeceğiz. Emeğe saygı duyacağız. Adam çalışmış, emeğini vereceksin, sigortasını yapacaksın, o adamı mağdur etmeyeceksin. Burada kesinlikle çalışanlarımızın yanındayım” dedi.

İşten çıkarmalarda ya da ayrılıklarda esnafların ve üyelerin çalışanın ödemesini yaptığına, tazminatını ödediğine dikkat çeken Eken, “Ancak burada işten çıkan kişi geçmişi açıyor ve konu mahkemeye intikal ediyor. Biz burada esnafın yanında olun, esnafı koruyun, esnafa hile yapın demiyoruz. Hakkaniyet neyse onu yapalım diyorum. Çalışan mağdur edildiyse çalışanın hakkını koruyalım. Ama biraz da esnafımızın tarafından da bakalım olaya. 10 yıl yanında çalıştırdığı personelinin tüm alacaklarını ödüyor ancak olay mahkemeye gidince esnaf arkadaşlarımız sanki çalışanlarının hakkını gasp ediyormuş gibi haksız konuma düşüyor” şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı başta olmak üzere iş mahkemelerine seslenen Eken, şunları kaydetti; “Buradan başta Adalet Bakanımız olmak üzere Sivas Cumhuriyet Başsavcılığımız, Adalet Komisyon Başkanlığımız, iş mahkemeleri hakimlerimize seslenmek istiyorum. Dosyalarda aldığınız kararlara saygımız sonsuz. Devletin almış olduğu kararlara saygımız sonsuz. Hiçbir itirazımız olamaz. Hakimlerimizden rica ediyorum; kararları verirken konunun tam detaylı incelenmesi, esnaf arkadaşlarımızın da hakkının korunması konusunda hassasiyet bekliyoruz. Önceliğimiz çalışanların hakkının korunması ama esnaflarımız konusunda da daha titiz kararlar verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”