Sivasspor da yeni sezon hazırlıklarını 3’ncü etabı başladı. Kulüp tesislerinde Pazar günü yaptığı antrenmanla sezon hazırlıklarını sürdüren kırmızı-beyazlı ekipte teknik direktör Rıza Çalımbay, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ve futbolcuların idman ve hazırlık müsabaka tempolarından memnun olduğunu kaydeden Çalımbay, ekiplerine üst düzey 4 tane futbolcunun alınmasının gerektiğini söyledi. Çalımbay’ın açıklamalarından sizler için derlenenler ise şöyle;

ÇOK MEMNUNUM

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, gerek Bolu-Gerede, gerekse Hollanda da yapılan kamplardan memnun olduğunu söyledi. Teknik direktörlük kariyerindeki en iyi kamplardan bir tanesini tamamlayarak Sivas’a geldiklerini söyleyen Çalımbay, kamplarda yapılan çalışmalardan ve futbolcularının istekli tempolarından memnun olduğunu ifade etti.

MADDİ SIKINTILAR KULÜPLERİ ZORLUYOR

Kırmızı-beyazlı ekipte teknik direktör Rıza Çalımbay, maddi sorunların kulüpleri sezon başında çok zorladığını dile getirdi. Yayıncı kuruluşla erken anlaşmanın bu sezon yapılamamasının sıkıntılarını kulüplerin transferde çektiklerini kaydeden Çalımbay, yaşanan sıkıntılardan dolayı ellerinden birkaç futbolcuyu kaçırdıklarını söyledi.

4 OYUNCUYA İHTİYACIMIZ VAR

Yiğido da tecrübeli teknik adam sezon öncesinde takımlarına 4 oyuncuya ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti. Ekiplerinin Bolu ve Hollanda kamplarında iyi çalışmalar yaptığını hazırlık müsabakalarında iyi futbollar oynadıklarını belirten teknik direktör Rıza Çalımbay, daha iyi bir takım olma adına 4 tane üst düzey futbolcu almalarının şart olduğunu dile getirdi.

11’E 11 MAÇ YAPAMADIK

Sivasspor da teknik direktör Rıza Çalımbay, takımdaki oyuncu eksiklikleri nedeniyle kamplarda 11’e 11 maç yapamadıklarını söyledi. Bolu kampına gençlerle gittiklerini bu şekilde idman yaptıklarını anlatan Çalımbay, “ Hollanda kampında oynadığımız iki hazırlık maçında kadromuzda 14-15 futbolcu vardı. Hazırlık maçları haricinde takım olarak 11’e 11 adamımız almadığından maç oynamadık. Bugünde eksikliklerimiz var yine 11’e 11 maç oynayamayacağız” dedi.

LİG MAÇLARI FARKLI OLUYOR

Lig öncesi çalışmaların ve hazırlık maçlarının iyi gittiğinin ve futbolcularının istekli tempolarından memnun olduğunu kaydeden Çalımbay, “ Cumartesi günü kupada Fenerbahçe ile oynayacağız. Ama bizim hedefimiz Beşiktaş maçı. Lig maçları daha farklı oluyor. Ancak kulüp olarak iyi takımlarla hazırlık müsabakası oynayarak ve kupada Fenerle karşılaşarak Beşiktaş maçına iyi şekilde çıkacağız” diye konuştu.