MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Ticaret Odası arşivlerinin dijitale aktarılmaya başladığını, bu sayede istenilen evraka ve belgeye elektronik ortam aracılığı ile anında ulaşılabileceğini söyledi.

Özellikle üye dosyalarının dijitale aktarıldığını ve 2 aylık bir süreçte yaklaşık 250 bin dosyanın dijitalleştirildiğini belirten Başkan Eken, “Üyelerimize daha hızlı hizmet vermek ve çağa ayak uydurmak adına dosyalarımızı dijitale aktarmaya karar vermiştik. Bu kapsamda da titizlikle yürütülen 2 aylık bir çalışmanın ardından 250 bin dosyayı dijitale aktarmayı başardık. Bu çalışmalarımız yaklaşık 3 ay daha devam edecek” dedi.

2015 ve 2020 yılları arasındaki evrakların tarandığını evrakların dijital ortama taşınması ile birlikte hem zaman hemde maddi anlamda tasarruf sağlanacağının altını çizen Başkan Eken, “Arşivimizi, tüm üyelerimizin belgelerini e-arşive aktarma işlemini tamamlayacağız ve sistemimize kaydetmiş olacağız. 2021 Ocak ayı itibariyle kurulan her şirketimizin günlük sicil memurlarımız tarafından e-arşive kayıtlarını yapıyor. Günümüzde dijitalleşmenin hızla artıyor. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerde çağın gereksinimlerine uygun olarak arşivlerimizi dijital ortama taşıyoruz. Bu üyelerimize yönelik hem vakit anlamında hem de kağıt ve dosya anlamında tasarruf sağlamaya yönelik bir hizmet. Üyelerimiz önceki yıllara ait bir dosya ile işlem yaptırmak istiyor ancak aşağı inip dosyanın bulunması işlemi tamamlaması 3-4 saat sürüyordu. Üyelerimiz artık Odamıza geldiğinde daha hızlı şekilde işlemlerini yaptırabilecekler. 2021 yılı itibariyle üyelerimiz sistemden evrakını alıp gidecek. Mahkemelerden evrak istendiğinde de süreç aynı şekilde uzun sürüyordu. Şimdi hızlı bir şekilde yazışmaları yapıyoruz. Diğer bir konuda arşivde meydana gelebilecek bir yangın felaket durumunda elimizdeki tüm verileri kaybetme riskimiz vardı. Evrakların dijitale taşınmasının ardından bu riskte ortadan kalkmış olacak. Üyelerimiz her şeyin en iyisine layık. Söz verdiğimiz gibi üyelerimize en iyi ve kaliteli hizmeti sunabilmek için çalışıyoruz” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.