MELDA GENEŞ

Sivas’a gelecek olan Yüksek Hızlı trenle ilgili Gar Binasında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yeni gar binasındaki çalışmaların ve bölgedeki peyzaj çalışmalarının kısa sürede bitirilmesi planlanıyor. Sivas için büyük bir öneme sahip olan hızlı trenin bir an evvel hizmete başlaması bekleniyor.

Yüksek Hızlı tren Gar binasında yürütülen çalışmaları değerlendiren Türk Ulaşım Sen Sivas Şube Başkanı İlker Çelikus, hızlı trenin Sivas seferlerine başlamasıyla birlikte Sivas’ta büyük değişimlerin yaşanacağını söyledi.

Hızlı tren ile ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindiğini aktaran Başkan Çelikuş, “Yüksek Hızlı tren İnşallah yakın bir zamanda Sivas’a gelecek. Bu konuda ciddi gayret sarf ediliyor. Hızlı trenin Sivas’a kazanımları oldukça önemli. Hızlı treni yük ve yolcu taşımacılığında ele almamız gerekiyor. Yolcu taşımacılığı açısından hizmet kalitesinin yükselmesi ve zamanın iyi kullanılması ve sürenin aza inmesi şehir dışında yaşayacak hemşerilerimizin memleketlerine daha sık gelmelerine vesile olacaktır” dedi.

İnsanların seyahatte konfor aradığına dikkat çeken Çelikuş, “İnsanımız konforlu bir şekilde ve  kısa sürede Sivas’a gelmesi iç turizme büyük katkılar sağlayacaktır. Sivas’ımız buna hazır olması gerekiyor. Lojistik olarak da yatırımcı bir yere yatırım yaparken birincisi iş gücünün o il içerisinde maliyetinin düşük olmasına bakar. Burada üreteceği mamülün şehir dışından ham maddesini kısa zamanda getirmesini araştırır. Tabiki bu süre içerisinde de imal ettiği ürünleri doğu yada batıya ucuz bir şekilde nakliye problemi yaşamadan göndermesi veya getirmesi bir katma değer olarak yansıyacağı kanaatindeyim. En azından yatırımcıyı Sivas a çekebilecek pozisyonlar oluşturulması hususunda biraz daha gayret göstermeliyiz. Yüksek hızlı tren Sivas turizmini de canlandıracaktır. Sivas’ımız zaten Türkiye’nin ve dünyanın değişik bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımız tarafından büyük bir ilgi odağıdır. Sivas’ımıza baktığımız zaman Balıklı kaplıcamız, herkesin yine büyük ilgi gösterdiği hem Divriği Ulu Cami hem de merkezimizde bulunan ulu camimiz var. Sıcak ve soğuk çermik kaplıcalarımız var. Sivas içerisindeki mimari yapılarımız Türkiye'de belki de eşi benzeri yoktur. Buralara vatandaşlarımızı getirip gezdirmek için konforlu bir seyahat hizmeti vermeliyiz. Bu sayede inanıyorum ki iç turizm sayımızda inanılmaz artışlar yaşanacaktır” ifadelerini kullandı.