Mehmet TIRPAN

AK Parti İl eski başkanlarından olan Burhanettin Kuru Sivas Belediyesi Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

AK Parti’den adaylığını açıklayan Burhanettin Kuru, AK parti hükümetinin 16 yıldır Sivas’a eşsiz hizmetlerin gelmesi için çalışmalar yaptığını ve Sivas’ı eşsiz hizmetlerle buluşturduğunu söyledi.

5 yıl İl Başkanlığı yaptığı süreçte Sivas’a yapılan yatırımlarda bir nebze de olsa katkıda bulunduğunun altını çizen Kuru, “Sadece Belediye Başkanı ve Yardımcılarının yönettiği bir şehrin önüne geçerek yeni dönemde bakanlarımız, milletvekillerimiz ve şehre dair söz söyleyecek her kim varsa bütün hemşerilerimizle şeffaf bir şekilde şehrimize daha iyi hizmetlerin geleceği kanaatindeyim. Bu anlayışla Sivas Belediyesinin yönetimine talibim” dedi. 

Rutin belediyecilik işlerinin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü aktaran Kuru, “Yollarımız, kavşaklarımız, alt geçitlerimiz park ve bahçelerimiz ciddi bir şekilde hizmet olarak halkımızın hizmetine sunulmuştur ve sunulmaya devam etmektedir. Ancak bütün bunların belediyecilik açısından yeterli olmadığı kanaatindeyiz.  Şehir insanı ile güzeldir. Önceliğimiz insana hizmettir. Belediyecilik anlayışımızda yapılan fiziki hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Yeni dönemde partimizin sosyal ve gönül belediyeciliği alanındaki Cumhurbaşkanımızın önemli vurgusunu yerine getirilmesi gerektiğinin kanaatindeyiz. Şehirlerde yaşayan insanlar mutlu ve huzurlu ise refah düzeyi yüksek ise o şehirde güzellikler yaşanıyordur. Bu noktada bizde insanımıza dokunmak ve gönlünü almak gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle belediyecilik anlayışımızda yeni dönemin şifrelerinin bu düşünce olduğunu belirtmek istiyorum. İnsanların mutluluğu bizim birinci özelliğimizdir. Her seçim yenilenmek ve yeniden ayağa kalkmaktır. İşte bu yenilenme ile güzel Sivas’ımızı tarihinden kültüründen güç alarak bugünün ve geleceğin dünyasına daha da yaşanabilir ve yeni bir Sivas olarak taşımak için yola çıktım. Bu güzel şehrimizi tanıyor ve artılarını eksilerini biliyorum. Yapılan hizmetlerin farkındayım. Nelerin eksik olduğunu gerçekleştirdiğimiz istişarelerle duyuyoruz. Bizlerde ekibimizle yaptığımız çalışmalarla Sivas’a daha neler kazandırılması gerektiğinin farkındayız” ifadelerini kullandı.