SEYİT ÖMER YILDIZ

Büyük Birlik Partisi Sivas İl Başkanı Uğur Bulut parti binasında yaptığı basın açıklamasında pandemi sürecinde esnaf ve sanatkarların yaşamış olduğu sıkıntıları masaya yatırdı.

Başkan Bulut Açıklamasında; “ Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimize yaklaşık 16 bin esnafımız bulunkatadır. Merkezde 13, ilçelerde 9 olmak üzere toplam 32 odamız yer almaktadır. 2020 yılında esnaf ve sanatkarlar odaları birliği sicil müdürlüğüne 2227 esnafımız kayıt yaptırırken, 616 esnafımızda çeşitli nedenlerden dolayı kaydını sildirmiştir” dedi.

Başkan Bulut; “ Pandemi sürecinde en fazla esnaf ve sanatkarlarımız etkilendi. Bu süreçle birlikte kahvehanelerimiz, okul kantinleri, kırtasiyeciler, lokantacılar, halk otobüscüleri, servisciler ve eğlece yerleri etkilendi. Esnaflarımız işyerlerini açamadıkları için vergi, sigorta başta olmak üzere giderlerini karşılayamadı. Devletimiz esnafımıza bu süreçte kredi desteği sağladı ama bu destek esnafımıza yeterli olmadı. İşyerleri açık olduğu için ödemeler yapılamadı. Esnaflarımıza faizsiz kredi desteği sağlanmalıdır. Bu süreci en azından esnaflarımız bu şekilde atlatabilir” ifadelerini kullandı.

Başkan Uğur Bulut; “ Esnaf ve sanatkarların kullanıp ve ödeyemedikleri kredi taksitleri bir yıl süre ile faizsiz ertelenmeli ve kredi kullanamayan esnaf ve sanatkarlarımıza en az 1 yıl ödemesiz faizsiz kredi desteği sağlanmalıdır. Devlet tarafından esnaf ve sanatkarımıza sağlanan doğrudan nakit ve kira desteği kapsamı genişletirek devam ettirilmeli ve sosyal güvenlik prim ödemeleri ile vergi, elektirik, su, doğalgaz fatura bedelleri bir yıl süre ile faizsiz ertelenmelidir” diyerek açıklamasını sonlandırdı.