SEYİT ÖMER YILDIZ

 Büyük Birlik Partisi Sivas il Başkanı Uğur Bulut parti binasında basın mensupları ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Bulut; “ Azerbaycan Türklerinin Karabağ’da ki şanlı mücadelesine son günlerde tanıklık etmekteyiz. Emperyalist güçlerin beslemesi Ermenistan biliyorsunuz doksanlı yılların başında Karabağ’ı işgal etmişti. Azerbaycan devletinin bu haklı Karabağ’ı yeniden vatan etme bağımsızlık mücadelesi veren Karabağ’ın Azarbaycan topraklarına yeniden girmesi Türk milleti adına ülkemizde yaşayan seksen milyon insanımız adına Büyük Birlik Partisi’nin en büyük istekleri ve arzuları arasında yer almaktadır” dedi.

Başkan Bulut; “ Azerbaycan’ın bu şanlı mücadelesinde ordusunun ve devletinin yanındayız. Dualarımız Azerbaycan ordusu ile beraberdir. Tabi bu süreçte ancak ve ancak tarihinde çocukları ve bebekerli öldürebilen,ancak katliamlarla adı anılan Ermenistan’ın ateşkes istemesine rağmen bir taraftan da sivilleri katletmeye devam etmektedir. Dolayısı ile bu mücadelede hayatını kaybeden Azerbaycan askerlerimize ve sivillerimize Allah’tan gani gani rahmet diliyoruz. Ermenistan tarihinde hiç bir zaman dişe dişe bir savaş yapmadığı gibi buguün de aynı kalleşliği sergilemektedir. Bi taraftan Amerika’dan Rusya’dan Fransa’dan yardım isteyenler bir taraftan da kalleş yüzlerini göstermeye devam etmektedirler. En kısa zamanda Karabağ topraklarının Azerbaycan topraklarına katılacağını biliyoruz ve inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bulut; “ Fransa’nın Peygamber efendimiz üzerinden ise hadlerini aşmalarını kınıyoruz. Fransa hadsizliğine bir son vermelidir. Gerek ülkemizle ilgili gerekse Peygamber efendimiz ile ilgili yapmış oldukları hadsizlikleri kabul etmiyoruz. Fransa insan hakları avanesi diye kesiliyor ama biz Afrika’da Cezayir’de neler yaptıklarını iyi biliyoruz. Sömürgeciliği dünyada inşa eden ve yaşadıkları toprakları bu sistem üzerinden ülkesini besleyen devlettir Fransa. Azatlık yakındır ve Büyük Birlik Partisi olarakta tekrar Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.