MEHMET TIRPAN

Memleket Gazetesi olarak Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ’ı ziyaret ederek çiftçinin sorunları, girdi maliyetleri ve kentteki hububat durumu hakkında istişarede bulunduk.

Ziyarete Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Melda Geneş, Sayfa Sekreterimiz Fatih Özdal ve gazetemiz muhabirleri katıldı.

Ziyarette çiftçinin zahireciler ila yaşadıkları sorunlar ve hububattaki verim hakkında bilgiler veren Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, “Bu yıl hububatta veri oldukça iyi. Fakat en büyük sıkıntımız diğer bölgelerde hasatlar yapıldı. Sivas’a doğru hasat dönemi geldiğinde buğday alım fiyatları düşmeye başladı özel sektörde. Çiftçi ürününü ofise verirse ton başına 7 bin 400 TL alacak. Ama özel sektöre ürününü satarsa 4 bin 600 TL’ye vermiş olacak. Bu konuda zahirecilerin daha duyarlı olması gerekli. Ticaret Borsası’nın üyeleri olan zahirecilerin hububat alım fiyatlarını yükseltmesi bekleniyor. Bu konuda tüccarlarla Ticaret Borsası’nın toplantı yapması gerekiyor. Çiftçiler her zaman lazım tüccarlara. Eğer bunu yapamıyorsak bu memlekette sıkıntı var demektir. Çiftçi olmazsa zahireciler kimden buğday alacak? Çiftçilere tüccarlar mesaj atıyorlarmış buğdayın tonunu 4 bin 600 TL’den alıyoruz diye. Sivas’ta ticaret yapan zahireciler çiftçiye sahip çıksın. ÇKS’ye kaydı olanlar ürününü ofise verecek ama ÇKS’ye kaydı olmayanlar mecburen ürünleri zahirecilere verecek. Bu memleketin çiftçisine haksızlık yapılmamalı.” ifadelerini kullandı.

Yapılan istişarenin ardından Başkan Hacı Çetindağ’a çalışmalarında başarılar dileyen Geneş, Çetindağ’a Kur’an-ı Kerim hediye ederek her zaman çiftçilerin sorunlarını ilgili mercilere duyurmaya devam edeceklerini söyledi.