MEHMET TIRPAN

Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar, ilimizdeki Kızılay Şube Müdürlüğü´nün Bölge Müdürlüğü olması yolunda yapılan girişimlerin ve çalışmaların devam ettiğini, her ne kadar birilerinin bu konuda engel olmaya çalışsa da Sivas’ın bölge olması adına mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

5 Bin metrekareye yakın yer ayarladıklarını ve fizibilite çalışmalarının yapıldığını vurgulayan Başkan Sarılar, “Bölge olma yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Bina yapacağımız alanı hazırladık. Fizibilite ve proje çalışmaları da yapıldı. Tahmin ediyorum ki aksilik olmazsa Kasım ayında temel atmak istiyoruz. Bu yıl mart veya nisan aylarında temel atmak istiyorduk ama bizden önce Türkiye’de yapılması gereken daha önceden netleşmiş projeler vardı. Yatırımda şu süreçte kolay olmuyor. Maliyetler artmadan önce 6 Milyon TL’lik bir muhammen bedel vardı ama bu rakam şimdi maliyetlerden dolayı ikiye üçe katladı. Ama takipteyiz. Şu anda yapacağımız binanın çok kapsamlı bir bina olacağını söyleyebilirim.” dedi.

Temelleri atılacak binada büyük bir kan depolama biriminin de olacağının altını çizen Başkan Sarılar, “Günümüzde Divriği’deki bir hastaya elimizde olmayan kan lazım olsa bu kanı Kayseri’den temin ediyoruz. En erken 4 saate mal oluyor. Bu nedenle kan temininde sıkıntı yaşanmaması için ön depolama yapacağız daha sonra kanı ayrıştıracağız. Sivas’ın bölge olması hem kan teminini hızlandıracak hem de akaryakıt maliyetlerini ciddi derecede düşürecek. Sivas’ın coğrafyası çok geniş depomuzda her kan grubunu bulundurmamız önem arz ediyor. Kan ihtiyacı olduğunda kısa sürede Kızılay olarak bu kanı hastaya ulaştırmamız lazım. Acil kan ihtiyacı doğduğunda gerçekten maddi giderleri bırakın zaman çok önemli. Çevremizde de Erzincan, Tokat, Yozgat var. Sivas bölge olunca bu illeri de Sivas’a bağlamayı planlıyoruz. Sivas’ın bölge olmasında Kızılay Genel Merkez ile de sürekli görüşüyorum. Yorulmadık, bıkmadık ve usanmadık. İnşallah bu yılın sonlarına doğru temel atarsak mutlu sona ulaşmış olacağız. Bu konuda da elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. “ ifadelerini kullandı.