MEHMET TIRPAN

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, kısmı olarak yüz yüze eğitimin başlanmasının ardından okul kantinlerinin açıldığını, kantinci esnafının bir nebzede olsa rahat nefes alacağını söyledi.

Kantinci esnafının aylardır boşta kaldığını aktaran Başkan Akgül, “Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitimin başladığı ilkokullar ile 8 ve 12. sınıfın bulunduğu okullarda kantinlerin açılmasına karar verildi. Bu durum üyelerimizi bir nebzede olsa rahatlatacak. Kantinlerde gerekli tedbirler alındı. Özellikle hijyen, maske ve mesafe kurallarına uyularak satışlar yapılacak” dedi.

Çocukların okul kantinlerinden haftada 2 gün boyunca faydalanacağının altını çizen Başkan Akgül, “Kantinlerdeki satışlar oldukça düşük olacak. 8 aydır çalışamayan kantin işletmesi üyelerimize maddi noktada destek verilmeli. En azından okul kantinlerinden alınan kira bedeli bu yıl alınmamalı. Kantin işletmecileri zaten uzun bir süredir iş yapamadı. Şuanda hiç bir kantinci esnafı kira verecek durumda değil. İnsanlar aylardır kendi evlerinin ihtiyacını bile karşılayamadı. O nedenle ilgili kurum ve kuruluışların bu konuya ağırlık vermesi bekleniyor. Eğer kantin kiraları bu yıl alınmazsa esnafımıza can suyu olacaktır” ifadelerini kullandı.