ADNAN HASAN FİŞENK

1 Temmuz itibari ile kalkan kısıtlamalar ile birlikte kız isteme, nişan ve düğün merasimleri de hız kazandı. Yasakların kalkmasıyla birlikte Mahmut Günaltay ve Ceren Tahıllıoğlu evliliğe giden ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşadılar.

Yaklaşık 1 buçuk yıldır izin verilmeyen toplu düğün, nişan, kına gecesi ve kız isteme merasimleri kaldığı yerden yeniden başladı. Önceden ayarlanan ve yasakların kalkmasını büyük bir heyecanla bekleyen genç çiftler, ailelerinin de desteği ile mutluluğa giden adımı attılar.

Mahmut Günaltay’ın, bir ömür boyu yastığa baş koyacak Ceren Tahıllıoğlu ile söz akiti yapıldı.

Heyecanlı ve bir o kadarda mutlu olan Günaltay ve Tahıllıoğlu, kendilerini bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayan ailelerine teşekkür ettiler.

Sivas adetlerinin yerine getirildiği kız isteme merasiminde dualar edildi ve amin denildi. Sıra kahve içilmeye gelindi. Kız istemenin vazgeçilmez adetlerinden olan tuzlu kahvede yerini aldı.

Geleneksel haline gelen ve hepimiz tarafından en çok bilinen tuzlu kahve olayında gelin Ceren Tahıllıoğlu, damadın onu ne kadar sevdiğini ölçmek için pişirdiği kahveye tuz koyarak ortamda tatlı bir tebessümün yaşanmasına neden oldu. Bu sembolik hareketle gelin adayı damadın ona sevgisini ve bağlığını ölçerken, damat Mahmut Günaltay ise; tuzlu kahveyi korkusuzca içerek sağlıkta ve hastalıkta bir ömür boyu yanında olacak Ceren Tahıllıoğlu’nu ne kadar sevdiğini ve onun için tıpkı tuzlu kahve gibi her türlü zorluğa göğüs gereceğini kanıtlamış oldu.

Daha sonra Mahmut Günaltay ve Ceren Tahıllıoğlu’nun yüzükleri takıldı.

Güzel bir günün sonunda Memleket Sivas gazetesine düşüncelerini dile getiren Mahmut Günaltay ve Ceren Tahıllıoğlu, çok mutlu olduğunu belirterek Allah herkese bu mutluluğu tattırmasını temenni ettiler.

Evliliğe ilk adıma atan çift ise duygularını, ”Gerçekten çok güzel bir duyguymuş. Sevdiğin insan ile bir araya gelerek hayatını birleştirmenin ilk adımı atıyorsun. Burada en büyük destekçilerimiz tabiki ailelerimiz olmuştur. Onların yanımızda olmaları bize moral ve güç vermiştir. İnsanın ailesinin yanında olduğunu görmesi ne kadar mutluluk verici bir duyguymuş. Bunu bugün burada çok iyi gördük ve anladık. İnşallah bu mutluluğumuz bir ömür boyu sürer. Memleket Sivas gazetesine bizlere gösterdiği ilgiden dolayı da teşekkürlerimizi sunarız” şeklinde paylaştı.