MELDA GENEŞ

Sivas’ın tarihi ve turistik mekanlarına yapılan saygısızlık tepkilere neden oluyor. Kent meydanında bulunan Tarihi çifte minarenin istinat duvarlarına yazılan çirkin yazılar, halkın tepkisini çekiyor. Defalarca uyarılar yapılmasına rağmen halen tarihi mekanların duvarlarını sprey boyalarla boyayan kişi veya kişileri anlamakta güçlük çekiyoruz.

Kendini bilmez kişi veya kişilerce sprey boya ile yazılan yazılar, tarihi mekanları gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerinde dikkatini çekiyor. Tarihi mekanların gençler tarafından vurdum duymaz tavırlar içerisinde seviyesizce kullanması yeter artık dedirtiyor.

Tarihi çifte minarenin istinat duvarı ve iç kısmında bulunan taşlara, gençler tarafından sevdiği kız arkadaşlarının ismi ve tuttuğu takımların renkli sprey boyalar ile yazıldığı objektiflerimize takıldı.

Çifte minareyi gezmeye gelen vatandaşlar, yetkililere seslenerek bu yerlere gereken önlemin verilmesini istiyor.

Ecdadın kendilerine emanet ettikleri bu yapılara çirkin yazılar yazarak tahrip etmesine tepki gösteren Sivas halkı, gençlere bu tarihi mekanların ve tarihlerini iyi anlatılması gerektiğini, aksi halde tarihinden habersiz, tv kanallarında çıkan zengin dizileri örnek alan bir gençlikle karşı karşıya kalınacağını dile getirdi. Şimdi gözler bu yazıların ne zaman silinip silinmeyeceğine dair yetkililere çevrildi.