SEYİT ÖMER YILDIZ

Tarihi Sivas Kalesi’nin eteklerinde devam eden Kale projesinde yapılan hata yok artık dedirtti. 500 yıllık Kerim Çavuş Camiisinin 4 buçuk metre yanına kale projesine dahil olan bir yapının yapılması mahalle sakinlerince tepki çekiyor.

Yıllardır Atatürk caddesi üzerinde bulunan ve yıkıldıktan sonra Tarihi Taşhan’a yakınlığı nedeniyle yapımına bir türlü izin verilmeyen Vakıflar İş Merkezi beklemeye devam ederken, 500 yıllık caminin yanı başına böyle bir yapımına kimler izin verdi merak ediliyor.

Mahalle sakinleri ise; “ Biz yıllardır kale ardı mahallesinde oturuyoruz ve yıllardır bu camiiyi kullanıyoruz. Tarihi gerçekten çok eskiye dayanan bir camii. Ama bugün gelinen noktada kale projesi kapsamında bakıyoruz tarihi caminin yanına getirip konak yaptılar. Yetkililer bu alan geldğinde çok sert tepki gösterenler oldu. Ama kendi bildiklerini yaptılar” dediler.

Mahaleli; “ Eğer burada birşey yapmak isteniyorsa önce bu camiinin tuvaletlerini yapsınlar yıllardır bu caminin tuvalaeti yok, lavobosu yok. Kimsede bugüne kadar bu sorunu çözmedi hep görmezden gelindi. Yarın bigün burası açıldığında insanlara tuvaletleri olmayan 500 yıllık camiyi mi göstereceğiz. O da yetmezmiş gibi bu binasyı getirip tarihi caminin yanına yaptılar. Böyle şey olur mu. Tarihi yapılarda uyulması gereken mesafe kurallarına, kanunlarına ne oldu. Kimler bunun yapılmasına izin verdiyse en büyük kötülüğü yaptı” şeklinde konuştular.

Bundan sonra ki süreçte ise tarihi Kerim Çavuş camiisinin yanına yapılan bu bina gerçekten ne olacak ve yetkililerden nasıl bir açıklama gelecek merak ediliyor.