MEHMET TIRPAN

Berberler Kuaförler ve Güzellikleri Salonları Esnaf Odası Başkanlığı’nın talebi üzerine Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin berberlerin fiyat tarifesini yüzde 100’e varan zamlarla güncellemesi hem vatandaşların tepkisini topladı. Yeni zamlı tarifenin ardından saç kesimi 20 TL’den 40’TL’ye, sakak kesimi 12 TL’den, 20 TL’ye  saç- yıkama-fön 15 TL’den 30 TL’ye çıkarıldı. Yapılan zamlar sosyal medya da ciddi derecede eleştirilmeye devam ediyor.

Konuya ilişkin sosyal medyada paylaşımda bulunan Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Uğur Bulut’ta yapılan zamların oldukça fazla olduğunu alım gücü neredeyse bitme noktasına gelen vatandaşlara bu kadar yüklenilmemesi gerektiğini söyledi.

Salgın sürecinden etkilenen berber ve kuaförlerin ayakta kalması için daha yüzde yüze varan değil de yüzde 30’a varan zamların yapılmasının daha uygun olacağını düşündüklerini aktaran Başkan Bulut, “Eski Fiat tarifesi ile yeni fiyat tarifesini karşılaştırdım. Yüzde 66 dan başlayıp yüzde 100 e varan zamlar söz konusu. Evet doğrudur ekonomik kriz ve Pandemi den dolayı Berber ve kuaför esnafı çok ciddi manada etkilenmiştir. Ancak yapılan zamlar çok fazladır bu zam alım gücü zaten düşmüş vatandaşımıza eziyet esnafımıza da iyilik değildir. Bu zammın tarifini vatandaşımız şöyle yapıyor. Devletimize gidecek bir özel tüketim vergisi var ise hay hay yoksa tek kelime ile yapılan bu zam adeta vatandaşı ezmekten başka bir anlama gelmiyor” ifadelerini kullandı.