Sümeyra DENİZ

Bozkırdaki Cennet sloganıyla bu yıl 8. si düzenlenen Sivas Günleri dolu dolu geçti. Yenikapı etkinlik alanında gerçekleşen Sivas Günleri’nde, Sultanşehir Sivas her yönüyle İstanbul’a taşındı. Yüzbinlerce vatandaşın akın ettiği etkinlik üç gün boyunca devam etti.

Sivas Günleri'ne Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra Sivas Valisi Davut Gül, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sivas  Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Platformu, İstanbul Sivas Konfederasyonu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Sivaslı iş adamları ve sanayiciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik halk oyunu ekibinin gösterisiyle başladı. Ardından Gürün Gökpınar Gölü’nde bekleyen ekip, su altından Yenikapı’ya yayın yaparak hem gölü İstanbullulara tanıttı hem de Bakan Yılmaz ile konuştu. Açılış kurdelesini ise Bakan Yılmaz ve protokol üyeleri hep birlikte kesti. 

Bakan Yılmaz, memleketinin ürünlerinin İstanbulluların beğenisine sunulduğu etkinlikte stantları gezerek yöresel ürünleri de inceledi. "Sivas Cumhuriyetin temellerinin atıldığı yerdir" Etkinlikte Aşık Veysel’den dizeler okuyan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Sivas bizim kimliğimiz, bizi biz yapan öz. Sivas Anadolu’nun özüdür, Kuvayı Millîyedir, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı yerdir, Aşık Veysel’dir, Pir Sultan’dır. Anadolu’da var olan kardeşlik birlik ruhunun ete kemiğe büründüğü yerdir. Sivas geleceğine umutlar bağlanan bir kültürdür, medeniyettir, şandır, şereftir. Sivas’ımızın değerlerini, gelenek ve göreneklerini, aşıklarını, ozanlarını daha geniş kitlelere tanıtacağız. Biz birbirimizi tanırsak, bilirsek düşmanlık bu topraklarda yeşermez. Gurbette yaşayan hemşerilerimiz bu etkinlik sayesinde bir nebzede olsa sıla özlemini giderecektir. Sivas türküleriyle halaylarıyla vardır ama halay ve türkülerde Sivas ile vardır. Bizi biz yapan diğerlerinden ayırt eden ancak diğerlerinden üstün kılmayan, hayatı güzelleştiren ve anlamlandıran şey kültürdür. Gerçekten bugün Sivas günleriyle Sivas’ın geleceğine daha umutla bakıyoruz." ifadelerini kullandı.