MEHMET TIRPAN

Mil-DiyanetSen Sivas Şube Başkanı İsa Kukuş Sendikalarının Milli, manevi, liyakatli, ahlak ve adalet sevdası ile büyümeye devam ettiğini, erdem ve cesaretle Mil-Diyanetsen’i şahlandıracaklarını söyledi.

Sendikalarının varlığından, rahatsız olanların olduğunu aktaran Başkan Kukuş, “Yılmadık, yıkılmadık. Mücadelemizden bir adım geri durmadık, durmayacağız. Hep birlikte mücadele edip, hep birlikte büyüyeceğiz. Hep birlikte başaracağız. Yetkiyi hakkıyla kullanamayanların elinden Allah’ın izniyle ve üyelerimizin iradesi ile devralacağız” dedi.

Üyelerinin iradesine saldıranlara fırsat vermediklerini aktaran Kukuş, “Geri çekilmedik, kimsenin önünde eğilmedik, diklenmedik ama dik durmaya devam ettik. Onların ağa babalarına eyvallah etmedik, etmeyeceğiz de. Haksızlıklara karşı hep haktan yana tavır koyduk. Haksızlıklara karşı hem hakkın gür sesi olduk, hem de en gür sesi biz verdik. Taşın altına elimizi, hatta boynumuzu koyduk. Haksızlıkları sadece gündeme getirmekle kalmadık, hesabının sorulması için gerekli adımları atmak ve gerekli makamların harekete geçmesi için çalıştık. Başkalarının ilgisizliğine, sessizliğine aldırmadan kendi imkânlarımız ile üyelerimizin vicdanı, umudu olduk. Bugün Diyanetin en hızlı büyüyen sendikası olduk. Sessiz çoğunluğun sesi olduk. Sahaya artık çıkacak yüzü olmayanlar, başlarını kuma gömüp sadece belli merkezlerden güç devşirmekle, bizleri susturacaklarını sananlar bilsinler ki, biz hiç susmayacağız! Onlarla her platform ve düzeyde sendikal mücadeleye devam edeceğiz. Saha ve arazi sendikacılığı yapan sendikamızı çeşitli iftira ve ithamlarla dize getirmek için her türlü ayak oyunlarına başvuranlar bilsinler ki, Allah’ın izniyle bütün oyunları bozduk ve bozmaya devam edeceğiz. Onlar ve onları destekleyenler istese de, istemese de biz üyelerimizden aldığımız güç ile doğruyu ve hakkı söylemeye, her daim görevlilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.  Görevlilerimizin sorunlarına kayıtsız kalanlar, bizim sahada yaptığımız sendikacılıktan rahatsız olmuşlar. Elbette daha çok rahatsız edeceğiz. Görevlilerimizin bütün sorunlarının çözüme kavuşturulması için daha çok çalışacağız.

Oturdukları koltuklardan aldıkları güç ile bizleri hedef gösterenler şunu iyi bilsinler ki! Bizim hak sesimizi susturamayacaklar, onlar sadece bizi biraz daha fazla çalışmaya iteceklerdir. Zulme karşı haktan yana tavır koyduk, kibre karşı İslam kardeşliğinden yana taraf olduk. Milli davalarımızda her daim yüksek hassasiyetimizi gösterdik. Mazlumların hakkını alması için her platformda zalimlere karşı duruşumuzu gösterdik. Tehditlere aldırmadan, gizli açık engellemelere pirim vermeden üyelerimiz için doğru bildiğimiz yoldan hiç şaşmadan mücadele ettik, mücadele etmeye devam etmek için ahdimizi yeniledik. Söz sendikacılığından eylem sendikacılığına geçisin adıdır Mil-Diyanetsen. Artık sözün bittiği eylem zamanının geldiğini, taklit eden değil, takdir edilen sendikacılığın adıdır Mil-Diyanetsen. Siz istemeseniz de Başkanlığımızın yanında durmaya, Başkanımızın yanında saf tutmaya, Cumhurbaşkanımıza her daim destek olmaya devam edeceğiz. İlkemiz, “Önce Ahlak ve Maneviyattır.” Milli ve manevi konularda asla taviz vermeyeceğiz. Toplumu, aileyi ve gençliği ifsat etmeye çalışan tüm yapılarla sendikal mücadelemizi devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.