Süper ligin 9’uncu haftasında sahasında Antalyasporla karşılaşacak Demir Grup Sivasspor da teknik direktör Rıza Çalımbay, açıklamalarda bulundu. Galatasaray deplasmanına puan ya da puanlar kazanmak için gittiklerini kaydeden Çalımbay, “ Hakemler büyük maçlardan etkileniyor. Teknik direktör olarak bu konulara fazla girmek istemiyorum, konuşuyoruz değişen bir şey olmuyor. Oyuncuların bu kadar ağır kırmızı kart görmemesi gerekiyor. Hakemler biraz daha anlayışlı davransa daha iyi olur. Cafie'nin pozisyonunda başka bir Galatasaraylı futbolcu olsa hakemin onu atacağını düşünmüyorum.” dedi.

GALATASARAY MAÇINDA İYİ MÜCADELE ETTİK

Galatasaray maçında ekip olarak iyi mücadele ettiklerini kaydeden Çalımbay şöyle konuştu, “Bizim orada kıran kırana mücadele etmemiz gerekiyordu, biz de onu yaptık. 10 kişi kalmamıza rağmen hiçbir zaman oyundan kopmadık. Gerçekten mükemmel oynadık. 11 kişi yapamadığımız şeyleri 10 kişi ile çok daha iyi yaptık. Oynadığımız oyun mükemmeldi. Sadece yediğimiz goller iyi goller değildi.”

SİVAS HER MAÇTA GOL ATTI

Sivasspor’un her maçta gol attığını dile getiren Çalımbay, “ Şu ana kadar oynadığımız her maçta gol attık. Biz içeride,  dışarıda galibiyet ve gol için oynuyoruz. Galatasaray deplasmanında aynı şekilde mücadele ettik. Çok güzel bir lig maçı oldu. Ben takımından çok memnunum." diye konuştu.

ZORLU PERİYOTA GİDİYORUZ

Ligde yeni bir periyotun başlayacağını kaydeden Çalımbay, " Antalyaspor maçı bize göre Galatasaray maçından zor bir maç. Ligdeki konumlarına baktığımız zaman herkes birbirine çok yakın. Alacağımız puanlar çok önemli. Antalyaspor maçının kolay olmayacağını biliyorum. Antalya takımını iyi tanıyorum. Antalyaspor'un, Gençlerbirliği maçında aldığı skora aldanmadan maça hazırlanacağız. İyi kadroları var, iyi oyunculara sahipler. Kendi sahamızda kaybetmek istemiyoruz, maçı kazanmak istiyoruz. Onun için de ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Çok zorlu bir periyota giriyoruz. Ligde ve kupada mücadele edeceğiz. Her türlü kendimizi hazır hale getirmemiz gerekiyor. İnşallah Antalya maçını istediğimiz şekilde tamamlarız." dedi.