Mehmet TIRPAN

Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Fikret Doğruyol, 2017 yılı içerisinde altı adet önergeye rapor yazılarak İl özel İdaresi Su ve Kanalizasyon Hizmetleri Müdürlüğüne incelenmek ve değerlendirilmek üzere gönderildiğini söyledi.

Önergelerin sonuçları hakkında Meclis Üyelerine bilgi veren Doğruyol, “Suşehri İlçesi Gökçekaş Köyü fosseptik ve artırılması ile alakalı önergede Gökçekaş Köyünde fosseptik çukuru ve doğal arıtma tesisi yapımı için talep köy tüzel kişiliğine ait olan 105 ada, 115 nolu parsel en son eve doksan metre uzaklıkta olduğundan uygun görülmemiş, projede belirtilen başka bir yerde yer gösterilmesi durumunda yeniden ölçüm yapılacağı bilgisi alınmıştır” dedi.

Merkez Hacıali Köyü içme suyu durumunun incelenmesi ile alakalı önergenin sonucu ise maden sahaları içerisindeki kanalın deplasesi için köylere hizmet götürme birliği tarafından ihalesi yapıldığı ve yüklenici firmaya yer teslimi yapıldığı aktaran Doğruyol: “Koyulhisar Ortaköy içme suyu projesi hazır olup yatırım programına alındığı takdirde gerekli çalışmaların yapılabileceği bilgisi alınmıştır.

Merkez Kızılca köyü kanalizasyon atıklarının baraj suyuna karışmaması için devlet su işleri tarafından kanal yapılarak soğuk çermik suyu ile beraber barajın dışına isalesi sağlanmıştır. Kızılcaköyü fosseptik çukurunun yaklaşık on metre uzaklıktaki devlet su işleri kanalına bağlantısı mevcuttur. DSİ kanalına bağlantı yapılabilmesi için fosseptik çukurunun aynı bölgeye yapılması gerekmektedir. Şarkışla Samankaya Köyüne doğal arıtma tesisi yapımı için yatırım programı işçiliğin köy tüzel kişiliği tarafından karşılanması gerekmektedir. Köy tüzel kişiliği tarafından yer gösterildiği ve yapım işçiliği karşılandığı takdirde teknik yardımda bulunulacaktır bilgisi alınmıştır. Çataloluk sağlık ocağı ile ilgili sağlık müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda ilimizde doksan merkezde sağlık görevlisi hemşire alımıyla alakalı güvenlik soruşturması safhası sürmekte olup en kısa zamanda boş olan sağlık evlerine görevlendirilecekleri bilgisi alınmıştır” ifadelerini kullandı.