SEYİT ÖMER YILDIZ

Pandemi sürecinde yeni normalleşme ile yavaş yavaş rahatlamaya başlayan vatandaşlar Karşıyaka mahallesinde bulunan Azerbaycan Karabağ parkında şehrin kalabalığından uzak rahat bir nefes alıyor.

Covid-19 salgının ülkemizde görülmeye başlamasının ardından vatandaşlar kendilerini izole ederek uzun bir süre evlerinden çıkmadı ve virüsle mücadelede büyük bir çaba sarf etti. Yeni normalleşmeye geçtiğimiz şu günlerde  Sivaslılar akşamın gelmesiyle maske ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde park ve mesire alanlarına giderek rahatlıyorlar.

Sivas’ta birçok yerde yapılan park ve mesire alanlarından biri olan Azerbaycan Karabağ parkında vatandaşlar havaların yavaş yavaş ısınmaya başladığı şu günlerde akşam saatlerinde aileleriyle beraber vakit geçirerek uzunca süredir içerisinde olduğumuz kısıtlamaların etkisinden kurtulmaya çalışıyorlar.

Parkın büyük olması oturma alanları ve çardaklarından birbirine olan mesafesinin yeterli düzeyde olması nedeniyle insanlarda rahat bir şekilde vakit geçirebiliyorlar.