Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Engelliler Komisyonu Başkanı Muhammed Yaşar, sadece engelliler gününde hatırlanmak istemediklerini söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Yaşar: “Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Engelliler Komisyonu olarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle ile toplanmış bulunmaktayız. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan engelliler olarak bizler, bu toplumun birer parçasıyız” dedi.

Engelli insanlara hak ettiği değerin verilmesi gerektiğinin altını çizen Yaşar: “Görme, işitme, ortopedik ve diğer engelli bireyler, kendilerine acınarak değil, toplumun birer ferdi olarak değer görmek istemektedir. Bizi seveni biz de severiz. Engellileri birer basamak gibi görüp, onlardan fayda sağlamaya çalışmak bizler için onur kırıcı bir davranıştır. Üretimde, istihdamda sivil toplum kuruluşlarında sendikalarda ve siyasette bizlerin de söz sahibi olmaya hakkı vardır. Yeri geldiğinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan engelli arkadaşlarımız, kendilerine görev ve sorumluluk verildiğinde bunları başaracak azim ve kararlılığa sahiptir. Yeter ki bize engel olmayın destek olun. Bu vesile ile sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hatırlanan, hatırları sorulan ve tebrik edilen kesimler olarak değil, her zaman toplumun Önemli bir kesimi olarak değer görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.