MELTEM DUMAN

Halk Otobüsleri Kooperatifinde 13 yıllık şoförlük yapan Özkan Şen, tek davasının evine ekmek götürmek olduğu belirtti.

Şoför camiası olarak anlaşılamadıklarını düşündüklerini ifade eden Şen, işlerinin zorluklarını ve vatandaşlarla yaşadıkları problemlere değindi.

Pandemi sürecinde çok ciddi maddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten Şen, “Salgın sürecinde insanlara derdimizi anlatamadık. Her gün zararına çalıştık. Belirli oranda mazot desteği verildi ancak bu destek tam anlamıyla bizleri dar boğazdan kurtarmadı. Araç içi binişlerdeki sınırlamanın kaldırılması ile birlikte para kazanmaya başladık bu seferde mazota ciddi zam geldi” dedi.

Maliyetlerin artmasının yanı sıra halk otobüslerini kullanan bazı vatandaşlarında otobüs şoförlerini ötekileştirdiğini bu durumun ise oldukça kötü olduğunu belirten Özkan Şen, “Bizi kimse anlamıyor. Bazı vatandaşlar araca biner binmez sorun çıkarıyor. İnsanlara sakin bir şekilde cevap vermemize rağmen insanlar sanki biz korkuyormuşuz gibi kabadayılık yapıyor. Biz burada kimseye kötü kelime kullanmıyoruz. Bizim buradaki tek davamız evine ekmek götürebilmek. Buradaki camiadaki hiç kimse kimseden korkmuyor. Herkes sadece ekmeğinin derdinde. Yoksa kimsenin kimseden korkusu yok, adam sana gelip kabadayılık yapıyor sen haklısın deyip susuyorsun. Bizlerde insanız. Vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Bir diğer konuda trafikte ciddi sorunlar yaşıyoruz. Duraklardan çıktığımızda sinyal veriyoruz. Ancak arkadan gelen araçlar arkadan sinyal vermemize rağmen selektör yapıyor ve korna çalıyor. 50 metre arkada olmasına rağmen kendisini beklememizi istiyor. Trafikte halk otobüslerine karşı daha duyarlı olunmalı. Bizler toplu taşıma araçlarında bir çok can taşıyoruz. Kimsenin başına bir şey gelmesini istemiyoruz. Vatandaşların hem araç içi binişlerde hem de trafikte daha duyarlı olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.