HABER MERKEZİ

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Genişletilmiş Meslek Komite toplantısı ilk kez kamp şeklinde gerçekleştirildi. Bilici Termal Otel’de düzenlenen programa Sivas TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Meclis Başkanı Çetin Yıldırım, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile meslek komite üyeleri katıldı.

Sivas TSO tanıtım filminin yayınlanması ile başlayan programda Sivas TSO Genel Sekreteri Erol Gencer, Odanın 2019 yılı faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Gerçekleştirilen program hakkında bilgiler veren Başkan Eken, meslek komiteleriyle istişare amaçlı düzenlenen programın ilk kez kamp programı şeklinde yapıldığını amaçlarının aile bağlarını pekiştirmek olduğunu söyledi.

18 aylık görev süresinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Eken, “8 Bin üyemiz bizleri seçerken vekâletlerini bize verdiler. Dediler ki; Bizim adımıza konuşun, ‘Bizim haklarımızı, sorun ve sıkıntılarımızı, ilimizle alakalı sorunları yetkili birimlere bildirin. Yanımızda olun, şirket kuracağımız zaman, yatırım yapacağımız zaman bizi desteleyin. Kurumlarla sıkıntı yaşarsak bunu çözmek için çalışın. Bizi bunun için seçtiler. Hiçbirimizin bir maddi beklentisi yok. Bizi sizler seçtiniz, bizim ayrımız gayrımız yok. Gönüllü aday olduk ve seçildik. Seçimler biter ve sen ben biter, 69 meclis üyesiyle bir oluruz ve çalışmaya devam ederiz. Meclis üyesi de olsak, komite üyesi de olsak Sivas ile ilgili konuşmaya devam edeceğiz” dedi.

Esnaf, tüccar ve memleketi için çalışan insanlar olduklarını belirten Başkan Eken, “Odamızın çalışmalarına sahip çıkalım, birbirimize sahip çıkalım. Bizim bizden başka dostumuz yok. Esnafın esnaftan başka dostu yok. Tüccarın tüccardan başka dostu yok. Biz memleketin gerçek sahipleriyiz. Bu memleket bizim. Odamıza kayıtlı herkes odayı sevmek zorunda. Odamıza ve memleketimize sahip çıkmazsak sahip çıkan çok olur. Geçmiş dönemde görev yapan yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Onlarda emek vermişler, çalışmışlar. Odamızda yeni dönem hizmet dönemidir. Dönem Sivas’ı sevme dönemidir. Yatırımcıya sahip çıkma dönemidir. Odamızın kapılarını tüm üyelerimize açtık.  Odamız ulaşılmaz bir oda değil gerçek sahiplerinin odası oldu. İlçelerimizde programlar düzenledik. Üyelerimizle bir araya geldik. Sorun ve sıkıntılarını dinledik, ilgili yerlere ilettik” dedi. 

Eken, şunları kaydetti; “Fuar ve Kongre Merkezinden vazgeçmedik. Sözünü verdik, o bizim eserimiz olacak. Ancak tapusu odamıza ait bir yer tahsis edildiğinde burayı yapacağımızın altını çizdik. Bu konuda arkadaşlarımız çalışmalarında sona yaklaştı. Kesinleştiğinde gerekli çalışmaları başlatacağız” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.