MEHMET TIRPAN

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin yeni Başkanı Mesut Dursun, göreve başlamadan  önce esnafları ziyaret ederek teşekkür etti. Rakiplerine fark atarak esnafların çoğunun desteğini alan Mesut Dursun’a esnafların ilgisi yoğun oldu.

Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Atatürk caddesindeki esnafları tek tek gezen Başkan Dursun, yorucu ve bir kadarda insanı gururlandırıcı bir seçimin ardından kendisine güvenen ve destek verenlere teşekkür ziyaretinin bir borç olarak gördüğünü nitelendirdi.

Ziyaretlerin ardından kooperatif önünde mesaiye başlamadan önce birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Mesut Dursun, “Bu göreve beni ve ekibimi layık gördüğünüz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kazanan biz değil Sivas esnaf ve sanatkarı oldu. Ben değil biz olacağız. Rabbim bizleri utandırmasın. Rabbim bizlere koltuk sevdası vermesin ve doğru yoldan ayırmasın. Rabim bizi kibirli kılmasın” dedi.

Esnafların da büyük destek verdiği Başkan Dursun, “Artık çalışma vakti, kaybedecek zamanımız yoktur’ diyerek, her zaman esnaf ve sanatkarların yanında olacaklarını kaydetti.

Zorlu bir maratonun başladığının altını çizen Başkan Dursun, “Çıktığım bu yolda rabbim bizi mahcup etmedi bende siz değerli kardeşlerimi mahcup etmeyeceğim. Seçim süresi boyunca da söyledim yapamayacağım vaatlerim olmadı. Kooperatifin işlevini elimden geldiği kadar izah etmeye çalıştım. Kooperatifçiliğin hep gönül işi olduğunu söyledik. Seçim sürecinde hayallerle değil yaptığımız işlerle esnaf kardeşlerimizden destek istedik. Kazanan biz değil Sivas esnafı oldu. İşimiz kolay değil, zor bir göreve talip olduk. Ama biz zorları başaracağımıza inanıyoruz. Esnaflar bu ülkenin can damarı. Esnaflar olmazsa bu ülkenin kalkınması olmaz. Geçtiğimiz gün genel kurul için dolaşıyorduk. Şimdi verdiğimiz sözümüz tuttuk. Bugün yine esnafımızın içindeyiz. Esnafımızın sorunlarını dinliyoruz. Sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Esnafımıza minnettarız. Esnaflarımız bizi yalnız bırakmadılar. Kapımız her zaman Sivas halkına ve esnafımıza kapımız her zaman açıktır. Elimizden geldiği kadar esnafımızın sorununu çözmek için yönetim kurulumuzla birlikte gece gündüz çalışacağız” şeklinde konuştu.