MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Divriği Ulu Caminin iktidarın anlayışı ve zihniyeti yüzünden yakında yok olup gideceğini söyledi.

UNESCO tarafından Türkiye’de ilk koruma altına alınan eserin kaderine terk edildiğini savunan Karasu, “2015 yılında yapılan restore ihalesinin arasından 6 yıl geçti. 2020 yılında bitmesi gereken eser tamamen durdu. Şuan tarihi yapının ne olacağı belirsiz. Restorasyon için ödenek de yok. Peki bu işin akıbeti ne olacak?. İş ehline verilmezse sadece benim yandaşım para kazansın anlayışı ile iş yaparlarsa ne yazık ki Sivas’ın değerlerini tek tek yok ederler. Ondan sonra da Sivas’a turist gelmesi için daha çok dizlerini döverler” dedi.

Geçtiğimiz günlerde de açılan Divriği seyir terasına da değinen Karasu, “Divriği’ye seyir terasını kazandıran maden şirketlerine teşekkür ediyoruz. Proje gayet güzel. Ancak Seyir terasının açılışına Sivaslı 1 milletvekili katılıyor. Ben Vali Salih Ayhan ve Divriği Kaymakamına soruyorum. Sivas’ın 1 milletvekili mi var? Seyir terasının açılışına sadece 1 milletvekilimi davetli olarak gidecek. Açılışa bizi davet bile etmediler. Sivas bu anlayışla yönetiliyor ne yazık ki. Ondan sonra vatandaşlar çıkıp diyor ki siyasiler siz neden Sivas için bir araya gelmiyorsunuz diyor. Bu anlayışla biz nasıl bir araya geleceğiz. Neden korkuyorlar! Çünkü Ulaş Karasu çıkar orada Divriği Ulu Cami ne olacak diye sorar diye korkuyorlar. Kimse kusura bakmasın seyir terası Türkiye’nin dört bir yanında var. Ama Divriği Ulu Cami Dünyada bir tane. Peki bu tarihi yapının hali ne olacak? Divriği yolunu kısaltmak için yol yaptılar. Karayün-Celalli üzerinden Divriği’ye gittiğimizde yol 30 km kısaldı sözde. Yolu da Karayolları yaptı. Buyursun hemşerilerim o yoldan Divriği’ye gitsinler bakın ne çekiyorlar. Kimleri zengin ettiniz? Kimlere aktardınız bu paraları? Biz konuşmayalım diye arkadaşlar yeni metotlar geliştirdiler bizleri davet etmiyorlar. Ama arkadaşlarımız hiç merak etmesinler ben bu sorunları Sivas’ta veya Meclis kürsüsünde konuşurum. Bizi susturmaya çalışarak kimsenin eline bir şey geçmez. Bizi 100 yıldır kimse susturamadı” ifadelerini kullandı.