MELTEM DUMAN

Bisiklet yada popüler olmayan adıyla velespit, şimdilerin en gözde araçları arasında yer alıyor.  Pandeminin etkisiyle evlere tıkılan vatandaşlar, esnetilmenin olmasıyla birlikte kendini sokağa attı. Hal böyle olunca çoğu vatandaşlar bisiklet sporuna merak salmaya başladılar.

Salgın dolayısıyla alınan kiloların atılmasında gerekse şehir içi mini özel araç işlevi gören küçük araç olan bisikler son zamanlarda yoğun ilgiye maruz kalıyor. Şehir bisikletlerinin en çok talep edildiğini belirten işletme sahibi Murat Gedikli, bisikletin ulaşım ve eğlencenin yanı sıra ilerleyen süreçlerde zorunlu bir araç haline geleceğini düşündüğünü ifade etti.

Motorsuz veya elektrik motorlu, pedallı, veyahut insan gücü ile ilerleyen ulaşım aracı olan bisikletin pandemi ile birlikte daha da yaygınlaştığına vurgu yapan Murat Gedikli, bisiklet sürücülerine de trafikte yer verilmesi gerektiğini ulaşıma yönelik çalışma ve kanunların çıkmasını dört gözle beklediğini söyledi.

Sürücülerinde bu konuda duyarlı olması gerektiğine vurgu yapan Gedikli, Bisiklet kullanımın yaygınlaşması halinde trafik sorununun da ortadan kalçağına dikkat çekti.

Yaklaşık 3 yıldır bisiklet sattığını belirten Murat Gedikli, “Covit-19 salgını diğer sektörlere göre bizim işleri aksine olumlu etkiledi. Kapanmadan kaynaklı evlere kapanan halkımız gerek sağlık için gerekse hususi ihtiyaçlarını gidermek için düşük maliyeti olan araçlara yöneldi. Toplu taşımalar daha riskli olduğu için bulaş riskini en aza indirmek için bisikletle hem spor hem de doğaya katkısı olan bu çevre dostu araçları tercih ediyor. Sadece tek talebimiz hem satıcısı hem de kullanıcısı olarak belediyemizden bisiklet yollarının olmasını istiyoruz. Bisiklet tutkunlarının daha güvenli sürüş keyfi sağlamasına olumlu olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.