SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’nin 1. Olağan Genel Kurulu Sivas Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirildi. Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Beşir Köksal ve üyelerin katıldığı kongrede tek liste ile Muhittin Karahan güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Kongrede ilk olarak konuşan Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhittin Karahan; “Cemiyetler, ortak bir payda etrafında bir araya gelmek ve bu doğrultuda çeşitli hizmetler sunmak amacıyla oluşturulur. Biz de Sivas basın camiasının fertleri olarak mesleki birlikteliğimizi oluşturmak, ortak hedefler belirlemek, mensuplarımızın talep ve istekleri doğrultusunda faaliyetler gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Bu cemiyetimizin oluşmasında tüm camiamızı kucaklamak için aynı çatı altında buluştuk. Kuruluş aşamasından itibaren geniş bir katılım sağlanan cemiyetimizin faaliyetleri başladı. Pandemi sürecinden dolayı bir süre ertelemek zorunda kaldığımız ilk olağan genel kurulumuzu bugün gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle kuruluş aşamasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken ise; “Ben inanıyorum ki Sivas’ta ki basın camiasındaki arkadaşlarım çoğunu tanıdığım için söylüyorum, doğru haber yapan doğruluğu destekleyen ve her zaman doğrunun yanında olan kişilerden oluşuyor Sivas’ta ki basın mensuplarımız. İşte bu birliktelik ve beraberlikte bu tür cemiyetlerin tek çatı altında olması daha iyi olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirdiğimiz Genel kurulun şehrimiz için basın mensuplarımız için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum diye Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin; “Ben bu birlikteliğinizin daim olmasını temenni ediyorum. Gerçekten Sivas’ın her kurumunu her rengini içinize alarak Sivas’ta olması gereken birliktelik basın camiasında da bir araya gelmiş bulunuyor. İnşallah bu birliktelik Sivas’a olum bir enerji olum bir sinerji verir” dedi.

Sivas Valisi Salih Ayhan, "Öncelikle olağan genel kurulunuz hayırlı, uğurlu olsun. Güzel bir temel attınız ve samimi bir şekilde temiz ruhlu, temiz içli insanlar bir araya geldi. Sivas açısından da şehrimiz açısından da kucaklayıcı bir cemiyet oldu. Öncelikle Rabbim çıktığınız bu güzel yolculuğu hayırlı eylesin. Şehrimize, ülkemize ve şahsınıza hayırlar getirsin" dedi.