HANİFE KANAT

15 Temmuz 2016 yılında Fethullahçı Terör Örgütü tarafından ülkemize hain bir saldırı gerçekleştirilmişti. 251 vatandaşımız, vatan uğruna şehit olurken 2 bin 734 kişi gazi oldu. Vatana ve bayrağa yönelik gerçekleştirilen bu hain saldırıdan sonra bir çok park, bahçe, okul ve kurum ismini 15 Temmuz’dan aldı. 15 Temmuz ülkemizde Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak anılmaya başladı.

Aradan geçen 6 yıla rağmen Türkiye’de birlik, beraberlik içerisinde ve şehitlerin anıldığı programlar ile geçen 15 Temmuz günü için vatandaşlar; “Allah bir daha ülkemize böyle zor bir gün yaşatmasın. Çok zorlu geçen bir süreydi, bizim içimizde vatan aşkı var ve aşkımızın dile geldiği, ete kemiğe büründüğü bir gündü. Ülkemizde kimin gözü varsa Allah onlara fırsat vermesin. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın, kanı dökülen masumların ahı her zaman bu hainliği yapanların boynunda olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Sivas’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, saat 20:30’da anma ve yürüş programı düzenlenecek. Tren garında başlayacak olan yürüyüş, Atatürk Kogre Müzesi Bahçesi'nde son bulacak.