SEYİT ÖMER YILDIZ

Doğanın mucizevi besinlerinden biri olan keten tohumu insan sağlığı açısından birçok faydayıda beraberinde getiriyor.

Aktarlarda kolaylıkla bulunabilen Mısır’da ve Asya’da çok eski zamanlardan beri yetiştirildği bilinen bir bitki olmakla birlikte içeriğindeki sağlıklı yağlar,antioksidanlar ve liflerle beraber çok yönlü bir besin olarak kullanılmaya günümüzde de devam etmekte.

Keten tohumu günümüzde kabızlık, yüksek kolesterol, diyabet, kalp kastalıkları ve hatta kanseri önlemek için birçok insan tarafından takviye besin olarak kullanılmaya devam ediyor. Keten tohumunu çiğ olarak tüketmemek ve pişirilen yemeklere de katmamak gerekiyor. Bunların yerine keten tohumunu yoğurtla karıştırarak, salatalara karıştırarak ya da kahvaltılık gevreklere ilave edilerek yenilmesi sağlık açısından daha faydalı olduğu bilinmektedir.