MELTEM DUMAN

Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk hava şartlarına rağmen seyyar olarak çorap satış yaparak ayakta kalmaya çalışan Etem Semizer, bir umut durgun işlerinin açılmasını bekliyor.

Kış aylarında olunmasına rağmen sattıkları kışlık çoraplara ilginin yok denecek kadar az olduğunun altını çizen Semizer, “Satış yapamıyoruz. Vatandaşım alım gücü iyiden iyiye düştü. Bizlerde soğuk havada 2 parça ürün satıp evimize ekmek götüreceğiz diye sabahtan akşama kadar bekliyoruz. 3-5 TL de olsa para kazanmaya çalışıyoruz” dedi.

Vatandaşların geçim derdinde olduğu için artık yamalı çoraplar giyemeye başladığını gördüklerini aktaran Semizer, “Masraf olmasın diye insanlar artık çorap bile almıyorlar. Hadi benim iyi kötü emekli maaşım var. Geliri olmayan seyyar esnaf ne yapacak? Kepenk indiren esnaf seyyar satıcı olmak zorunda kalıyor. Gerçi her iki kesimde satış yapamıyor. Küçük esnaf bitik durumda.  Siftah bile yapamadığımız günler oluyor. Evimize ekmek götürmekte zorlanıyoruz. Artan fiyatlara karşı maalesef seyyar esnaf olarak dayanamadı. Yıllardır fakir fukaranın sofrasına katkı koyan, satın alma gücüne destek olan, yüksek enflasyonu frenleyen sokak ekonomisinin gizli kahramanları olan seyyar satıcılar da bu beklenmedik ani fiyat artışları karşısında çaresiz kaldı" ifadelerini kullandı.