SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas Belediyesi’nin denetiminde Sivaslılara toplu taşıma hizmeti veren Halk Otobüsleri Kooperatifinde görev alan araç sürücüleri ile hem vatandaş hemde basın mensupları arasında süren tartışmalar bir türlü bitmek bilmedi. Cumhurbaşkanlığı’nın vermiş olduğu Basın Kartı ile Halk Otobüslerine binmek isteyen basın mensupları, bazı şöförlerin bilinçsiz olmasından ötürü araç içerisinde rencide edilmeye çalışılıyor. Bu sorun defalarca dile getirilmesine rağmen görmezlikten geliniyor. Sivas Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü ve Halk Otobüsleri Kooperatifinin artık bu sorunu çözmesi bekleniyor. Gerekirse araç şöförlerinin arka kısmında bulunan cama basın kartı ve serbest biniş hakkı bulunanların kullandıkları kartların fotoğrafları eskiden olduğu gibi eklenmeli.

Türkiye’nin her yerinde toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanma hakkı bulunan Cumhurbaşkanlığı basın kartı sahipleri Sivas’ta sürekli otobüs şoförlerinin “bu kartla otobüse binemezsiniz” sorunu ile karşılaşıyor. Kentte görev yapan basın çalışanları kimlik kartları olmasına karşın Sivas Belediyesi denetiminde görev yapan özel halk otobüslerini kullandıklarında otobüs şoförleri ile karşı karşıya geliyor.

Şoförler ve basın mensupları arasında yaşanan sorunlar her defasında Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Yasin Arslan’a ve Sivas Belediyesi’nde görev yapan yetkililere aktarılmasına rağmen bir sonuç elde edilemedi. Konuya ilişkin yapılan görüşmelerde sürekli bu sorunu çözmek adına görüşmeler yapacaklarını ifade eden yetkililerin bu konuda neden ilerleme kaydedemediği ise merak ediliyor. Basın mensupları olarak artık araç şoförleri ile girdiğimiz “para vereceksiniz ya da kent kart kullanacaksınız , bu kart geçersiz” gibi polemikler artık son bulmadı. Cumhurbaşkanlığı’nın vermiş olduğu haklar sadece Sivas’ta toplu taşıma da görmezden geliniyor.

Sivas Belediyesi’nin ve Sivas Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin bu konuya gerçekten ve ciddi manada ne zaman el atacağı merak konusu olurken, bu durum bu şekilde devam ederse kentte görev yapan basın mensupları Cumhurbaşkanlığı basın kartının kullanım hakkı yazısını Özel halk otobüslerine bizzat yapıştırmaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili olarakta Ulaşım Hizmetlerinden Sorumlu Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan Işık ise yaptığı açıklamada; “ Devletimizin vermiş olduğu hakları hiç bir otobüs şoförü arkadaşımızın engellemeye hakkı yoktur. Bunu yapmaya kalkışan veya yapanların da tespiti halinde gerekli tüm işlemleri yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yeterki basın çalışanlarımız bu tür sorunla karşılaştıklarında otobüsün plakasını ve saatini bize bildirsinler” dedi.