SEYİT ÖMER YILDIZ

Bayramlarımızın olmazsa olmazı ve gelen misafirlere en güzel ikramlardan olan çeşit çeşit lezzetli baklavalar, tatlılar bu bayramda hayatımızda olmayacak.

Geçtiğimiz yıl mart ayından beri Türkiye’de görülen covid-19 salgını sonrasında tedbirler ve kısıtlamalarla birlikte insanlar evlerine kapanırken bu yıl Ramazan bayramında da tatlılar olmayacak.

Yıllardır bayram öncesi tatlı siparişlerine yetişmekte güçlük çekerken şuan boş bekliyoruz diyen tatlıcılar; “ Korona virüs hayatımıza girene kadar her bayram öncesinde özellikle baklava için siparişler günler öncesinde alınırdı ve yetiştirmek için var gücümüzle çalışırdık, şuanda boş bekliyoruz. Kendi dükkanımıza koyduğumuz tatlıları dahi çok fazla satamıyoruz” dediler.

Geleneklerimizden iki bayramdır ödün veriyoruz diyen tatlıcılar; “ Geçen yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda misafirlerimiz için alınan tatlılarımız evlerimizde olmayacak. Zaten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla birlikte 17 Mayıs’a kadar tam kapanmaya girdik. Dolayısı ile kimse kimseye gidip gelemeyecek. Evlerimizde tatlı olsa dahi ancak kendimiz yemek için bir miktar olacaktır” ifadelerini kullandılar.

Fiyatlar hakkında da bilgi veren tatlıcılar; “ Şuan için fıstıklı baklava 110 TL, Cevizli baklava 95 TL, Havuç dilim baklava 110 TL, Bülbül yuvası 100 TL, Bayramlık normal yaptığımız baklavalarında tepsisi 230-250 lira arasında değişiyor. Ama dediğimiz gibi bu yılda bayramlık baklava alacak kimse kalmadı” diyerek açıklamalarını sonlandırdılar.