Mehmet TIRPAN

Sivas İl Genel Meclisi Tarım ve Orman Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Mat, Yıldızeli ilçesi kumlu çayır mevkiindeki sulama kanallarının işlevini yitirdiğini bin dönüm arazinin bu sebepten dolayı sulanamadığını söyledi.

Komisyon ile birlikte bölgeye giderek incelemeler yaptıklarını aktaran Komisyon Başkanı Mat, “Köy Muhtarı Nazım Kılıç’tan gerekli bilgiler alındı. Köy arazisini sulamak için köy halkı tarafından yıllar önce yapılan toprak kanal yapılmış. Ancak bu kanal işlevini kaybetmiştir” dedi.

Arazilere su götürülemediğini ve insanların mağdur olduğunun altını çizen Başkan Mat, “Bölgedeki tarım arazilerine yetecek kadar su mevcut ancak sulama kanalları kullanılamaz halde olduğu için araziler sulanamıyor. Arazilerin sulanabilmesi için 3 km’lik sulama kanalı yapılması gerekli. Kanal yapılması halinde bölgedeki tarım arazileri rahatlıkla kullanılabilir. Bin dönüm arazinin sulanabilmesi için bölgeye acilen kanal yapılması gerekmektedir. Raporumuzun değerlendirilmek üzere Devlet Su İşleri 19 Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne gönderilmesi uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.